En etioper er tiltalt for å ha voldtatt to jenter på 13 og 14 år. Ifølge tiltalen visste han at han var hiv-positiv, og hadde dessuten latt være å ta bremsemedisin.

Etioperen, som hevder han er 16 år, står tiltalt ved Norrköpings tingsrätt for to tilfeller av voldtekt mot barn og forsøk på grov vold i Östergötland.

Det skal ha vært snakk om frivillig sex, i hvert fall når det gjelder 14-åringen, men jentenes alder gjør at sakene rubriseres som voldtekt.

Norrköping Tingsrätt.

Ifølge tiltalebeslutningen var afrikaneren fullt klar over at han var hiv-smittet. I den perioden voldtektene ble begått skal han dessuten ha latt være å ta bremsemedisinen sin, hvilket fører til at virusnivåene i blodet – og dermed smitterisikoen – øker kraftig.

Mannen hadde fått informasjon om konsekvensene av ikke å ta medisinen, samt om sin informasjonsplikt ved seksuell kontakt.

– Ingen har blivit smittad, lyckligtvis, sier statsadvokat Britt-Louise Viklund til Norrköpings Tidningar.

Avisen skriver naturligvis ikke hvem den tiltalte er. Som vanlig må man til alternativ-media for å finne ut det, Fria Tider har lest tiltalebeslutningen og informerer om tiltaltes herkomst.

Det er verdt å merke seg Norrköpings Tidningars tittel: «Hiv-smittad misstänkt för oskyddat sex». Mannen er tiltalt for voldtekt mot barn.

Ei tredje jente som har vært utsatt for mannen har fortalt at han «varit likgiltig inför om hans sexuella partner varit minderårig, att han varit sexuellt påstridig och beredd att genomföra oskyddade sexuella handlingar mot partnerns vilja».

Mannen, som hevder han er født på nyttårsaften år 2000, slipper tiltale for voldtekt mot den tredje jenta fordi han skal ha vært under 15 da ugjerningen fant sted.

Etter press fra lobbygrupper som RFSL har den svenske regjeringen tidligere tatt stilling for å avskaffe informasjonsplikten ved hiv-smitte, hvilket vil gjøre det lovlig å med viten og vilje smitte andre med en kronisk og livstruende sykdom.

Afrikaneren er bosatt i Motala sammen med to andre «flyktningebarn» som også hevder at de er 16 år.

 

nt.se: Hiv-smittad misstänkt för oskyddat sex

Fria Tider: Åtal: Våldtog barn och försökte smitta dem med HIV

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂