RFSL jobbet for homofiles rettigheter og var aktive i Pride-markeringene, mens deres rådgiver voldtok asylsøkere. Foto: TT /Erik Simander /NTB

Pablo Leiva (56) jobbet i flere tiår for RFSL som migrantkonsulent. Leiva var samtidig politiker for Socialdemokraterna. Han dømmes nå til fire år i fengsel for voldtekter mot fire menn. Alle ofrene var migranter.

Den 56-årige mannen fälls av Stockholms tingsrätt för våldtäkt mot fyra män, alla under 30 år, samt sexuella ofredanden mot två av dem. Brotten ska ha ägt rum på mannens kontor, under tidsperioden oktober 2018 till oktober 2019.

Samtliga fyra hade vänt sig till 56-åringen i hans yrke som migrationskonsult på RFSL i Stockholm, för att få hjälp i sina asylprocesser. Männen har enligt tingsrätten antingen varit asylsökande, papperslösa, väntat på verkställighet eller arbetat under tillfälligt arbetstillstånd.

Document skrev om saken i februar.

RFSL er en skattefinansiert interesseorganisasjon for LHBT-folk. Nå avslører Svenska Dagbladet (SvD) at en rådgiver for RFSL er mistenkt for å ha voldtatt minst fire unge asylsøkere med LHBT-bakgrunn.

Ofrene forteller at de fryktet at rådgiveren skulle ødelegge sjansene deres for å oppnå asyl hvis de nektet å la seg utsettes for overgrep.

RFSL har en lang historie med overgrep mot barn, skrev Världen I Dag i 2019. De ramser opp en rekke overgrepssaker fra 1983 fram til 2015.

RFSL står for Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter (tidligere Riksförbundet för sexuellt likaberättigande). Deres virksomhet beskrives slik på Wikipedia:

Förbundet, som grundades 1950, bedriver en aktiv sexualpolitisk verksamhet samtidigt som förbundets avdelningar runt om i Sverige skapar sociala mötesplatser. Förbundet arbetar mot homofobi, bifobi och transfobi, som skapar ett sämre mående för HBTQI-personer.

Nå dømmes Leiva til en fengselsstraff på fire år for voldtekt av fire menn, og to tilfeller av seksuell trakassering.

Som politiker for Socialdemokraterna i Stockholm har Leiva hatt tillitsverv for Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Han har dessuten vært aktiv i kampen mot rasisme og homofobi.

 Inför valet 2018 lanserade han en personvalkampanj där han lovade att bekämpa «högerextrema SD» och bygga ett «tryggare Sverige».

Dessverre ble ikke Sverige særlig mye tryggere for de migrantene som havnet på Leivas kontor.

Bevisningen mot Pablo Leiva har i huvudsak av muntlig bevisning i form av förhör med de utsatta och vittnen. 56-åringen valde vid förhandlingen att inte ge några kommentarer till det han beskyllts för.

Tingsrätten finner sammantaget att gärningarna har ett straffvärde som uppgår till fyra år och sex månader. Han får dock sänkt straff som kompensation för att han förlorat sin anställning och kommer få svårt att få anställning inom sitt verksamhetsområde. Påföljden bestäms till fyra års fängelse.

Leiva må i tillegg betale erstatning til ofrene, som var mellom 26 og 28 år da forbrytelsene fant sted. Ifølge påtalemyndighetene etterforskes Leiva for flere seksuelle overgrep.

Världen Idag
Fria Tider

Mediene er tause om homobevegelsens pedofiliproblem


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

 

Benytt sjansen til å kjøpe Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.