Den svenske politiske elite vånder sig i denne tid. Vi kan kalde det kontroltab. Tab af kontrol over debatten om Sverige og svenske tilstande. Før internettet var alting nemmere. Hele det etablerede svenske meningsmonopol i form af de store aviser, tv og radio var enige om, at masseindvandringen fra den tredje verden ikke måtte kritiseres. Alt var godt, og hvis der endelig var noget galt, skyldtes det racisme fra det hvide Sverige. Det kunne aldrig være et problem, at Sveriges befolkningssammensætning ændredes lynhurtigt.

Så kom nettet. Det gik i begyndelsen, men den går ikke længere. Og dermed er vi nået til den anden afgørende faktor: Antallet af mennesker fra den tredje verden, ikke mindst fra muslimsk dominerede lande og fra Afrika generelt, er nu så højt, at den svenske stat kollapser lidt mere for hver dag, der går.

Nu ved efterhånden hele den informerede verden, at kriminaliteten i Sverige er så rystende, at vi ikke længere taler om et normalt europæisk land, men om et land med tiltagende lovløshed, anarki og snart også borgerkrigslignende tilstande. ”Svensk politi undersøger 47 drab i Stockholm” lyder overskriften i dag i JP. ”Konklusionen er, at vi ikke kan udelukke nye voldelige forbrydelser…Vi kommer ikke til at kunne kontrollere de impulshandlinger, som der sker.”

I Svenska Dagbladet kan to advokater og en industrimand konstatere, at svensk politi reelt har opgivet at håndhæve dele af straffeloven. Anmeldelser for vold opklares kun i 12,6 procent af tilfældene, for alle forbrydelser er det kun 14 procent.

Er det nu, jeg skal skrive, at en afsindig stor del af disse forbrydelser begås af indvandrere og efterkommere fra den tredje verden? Nå nej, det kan jeg ikke tillade mig, fordi den svenske stat ikke offentliggør, hvem der står bag den megen kriminalitet. Den erfarne svenske politimand Peter Springare har ellers forsøgt at oplyse den interesserede offentlighed ved at fortælle, at det massive flertal af navne, der går igen blandt kriminelle, er arabiske og afrikanske.

Nå, men skal vi springe til konklusionen med det samme? Zenia Stampe, David Trads og Carsten Jensen har ikke bare tabt stort på point. De er blevet buhet ud som følge af deres imponerende mangel på sans for virkeligheden.

Men tilbage står de danske politikere generelt. De ved godt, hvad der sker i Sverige, og de ved også godt, hvad det skyldes.

Politikere har sædvanligvis meget store egoer, og de bekymrer sig derfor vældigt om deres eftermæle. Det undrer derfor, at de ikke kan regne ud, at de i historiens store regneark vil komme til at stå som de værste stympere, Danmark har kendt til i sin 1.500 år lange historie, hvis ikke de handler meget snart.

De danske politikeres ansvar vokser hastigt dag for dag. De ved, hvad der vil ske i Danmark, hvis dette fortsætter. Vi vil blive som Sverige. Men de danske politikere gør ikke noget.

Historien vil dømme dem hårdt.

 

 

Jyllands-Posten 9. mars 2017

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂