Nyheten om at amerikansk etterretning har en verktøykasse på 1.000 avlytting- og hackingprogrammer, setter spørsmålet om  Trumps stab ble avlyttet i et annet lys.

Spørsmålet blir ikke om, men i hvilket omfang.

In what appears to be the largest leak of C.I.A documents in history, WikiLeaks released on Tuesday thousands of pages describing sophisticated software tools and techniques used by the agency to break into smartphones, computers and even Internet-connected televisions.

Når man kan bruke en avslått smart-tv til å avlytte samtaler i rommet, sier det seg selv at avlyttingen av Trump trolig har foregått via mange kilder og over tid.

The question about whether President Trump was tapped has been reduced to a joke.  The real questions are how often and from how many places.  The answer would probably shock us, if we were ever to learn the truth.  (And did President Obama know what they were doing?  Either that or the CIA, FBI or NSA wasn’t telling him. You decide.) (…)

The Wikileaks documents (everyone believes their downloads now) show how the CIA, via their eerily named «Weeping Angel» program, has devised a method of listening to us through our smart TVs.  Even when we think they’re off, they are able to keep them on — and recording — through a «fake-off» program.

Just how many smart TVs does Donald Trump — a known television addict — watch in a day?  Who is he talking to at the time?  A foreign leader perhaps?  And what is he saying in supposed confidence?

Om ikke Obama visste om avlyttingen, var han i det minste klar over amerikanske e-tjenesters evne. Defor virker opphisselsen over russisk innblanding noe konstruert.  Særlig når man får høre at CIA hadde et program som kunne simulere russisk cyberangrep.

Det har tidligere vært nevnt at kompetente aktører ikke etterlater seg spor. Det virker som om russerne som brøt seg inn i Demokratens hovedkvarter etterlot seg en mengde spor. Tvilen melder seg: Var det meningen at de skulle bli oppdaget? Kan det ha vært noen andre?

the DNC/Russian hacking connection is also now a joke (at least highly suspect) since the CIA also has a program, via UMBRAGE again, to imitate Russian hacking techniques and leave the Russkies’ «fingerprints»  on their own handiwork. Could the CIA have hacked the DNC and then blamed it on the Russians for some purpose?

 

https://pjmedia.com/rogerlsimon/2017/03/07/wikileaks-cia-download-confirms-everybodys-tapped-including-trump/

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂