Før helgen sa utenriksminister John Kerry at USA forventet at Moskva levde opp til Geneve-avtalen. Ellers ville USA komme med en ny sanksjonsrunde og denne ville kunne komme til å omfatte hele sektorer, ikke bare enkeltpersoner.

Nå har helgen gått og de pro-russiske aktivistene er enda mer aggressive. Utenriksminister Sergei Lavrov truer på toppen av det hele med invasjon.

Likevel kan ikke pressetalsmann Jay Carney svare på når de nye sanksjonene vil bli annonsert.

Obama har nok en gang satt en grense som han så likevel ikke responderer på når den blir brutt. Det begynner å bli et mønster.

Washington Post kaller en spade en spade: Obama skyver nå EU foran seg. Han vil samkjøre sanksjonene. Det betyr at USAs utenrikspolitikk i den mest alvorlige krisen på flere tiår, er avhengig av hva Hellas eller Kypros mener, kommenterer Washington Post.

AFTER AN agreement to “de-escalate tensions and restore security” in Ukraine was announced Thursday, Secretary of State John F. Kerry was very explicit about U.S. expectations. “We fully expect the Russians . . . to demonstrate their seriousness by insisting that the pro-Russian separatists who they’ve been supporting lay down their arms [and] leave the buildings” in eastern Ukraine, he said. “I made clear to Foreign Minister [Sergei] Lavrov today that if we are not able to see progress . . . this weekend, then we will have no choice but to impose further costs on Russia.”

The weekend has come and gone, and far from standing down in eastern Ukraine, Russia has continued to escalate. Its operatives and those they control have not withdrawn from the government buildings they occupy. In Slovyansk, the crossroads where Russian military operativesappear to be headquartered, a shooting incident early Sunday morning has been seized on by Moscow’s crude propaganda apparatus, which is claiming — based on what looks like fabricated evidence — that a Kiev-based right-wing group was involved.

On Monday, Mr. Lavrov was back to threatening an invasion by the tens of thousands of Russian troops on Ukraine’s border, claiming that, in the words of his ministry, “Russia is increasingly called upon to save southeastern Ukraine from chaos.”

Det opplagte spørsmål melder seg: Hvorfor skulle Putin respektere en amerikansk grense når presidenten ikke gjør det selv?

Selv tredje runde med sanksjoner, også disse mot personer i Putins krets, er utsatt. Slikt lukter svakhet.

Again Vladi­mir Putin is flagrantly disregarding the warnings and “red lines” of the Obama administration. He has reason to do so: President Obama also doesn’t observe them. Despite Mr. Kerry’s clear words, sanctions that have been prepared against cronies of Mr. Putin and companies involved in his Ukraine ad­ven­ture remain on ice at the White House, where they have languished for more than a week. Whenasked Monday how much longer they would be held back, White House spokesman Jay Carney said, “I don’t have an end date for you.”

Da russiske huliganer begynte med sine okkupasjoner for to uker siden, raslet Kerry med sanksjoner som ville omfatte hele sektorer. Kanskje det bidro til at Lavrov dro til Geneve og underskrev en avtale om demobilisering og rømning av okkuperte bygninger.

When the Russian-backed operatives first began taking over buildings in Donetsk and other cities two weeks ago, Mr. Kerry told a congressional hearing that broad sanctions against the Russian banking, energy and mining sectors were “on the table.”

Men nå sier staben i Det hvite hus at slike sanksjoner er lagt på is. Man vil koordinere med EU. Washington Post drar buksene av dette argumentet og sier at det er å la Kypros bestemme amerikansk utenrikspolitikk. Det er en sviende bemerkning.

Yet now White House aides are waving off the “sectoral” sanctions Mr. Kerry spoke of and are delaying even more modest steps against individuals. They claim that the United States shouldn’t act independently of the European Union — which gives Greece and Cyprus a veto over how the Obama administration reacts to the crossing of its own publicly declared red lines.

Obama har satset på en modell av verden som viser seg ikke å holde stikk. Når verden endres holder han fast ved modellen. Det gjør ikke amerikansk presse. De har «gjort» Sovjet og Russland i årtier og kan maktspillet med Moskva. Det er denne kunnskapen de nå har hentet frem. De ser at Obama kommer håpløst til kort og de unnlater ikke å si det. Alarmen synes å ha gått i mange redaksjoner.

 

http://www.washingtonpost.com/opinions/president-obama-disregarding-his-own-red-line-dithers-on-ukraine/2014/04/21/c76407c0-c96c-11e3-a75e-463587891b57_story.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂