Sverige nærmer seg hva amerikanerne kaller en «dobbel whammy»: For det første begynner det flerkulturelle samfunnseksperimenet å kollapse for alvor. Man klarer rett og slett ikke holde lokket på den balkanske trykkokeren de selv har skapt. For det andre har Trumps sleivete kommentar skiftet gir på hele informasjonsflyten, og det gjør at svenske politikere og media må krysse en strek: De presses til å gå fra taushet, til å aktivt lyve. Det blir en helt annen skål

Sveriges ulykke har fått eskalere på et solid fundament av taushet, villedning og godhetspropaganda. Dumme politikere har fått med seg dumme journalister til å støtte et veldig dumt prosjekt, og denne giftige blandingen av dumskap har lammet all opposisjon, og fått svensker til å tro at integrering fungerer, og flerkultur vil skape et nytt og bedre Sverige. Når man ikke har fakta, er det nemlig umulig å være godt orientert. Da tror man problemene man opplever i nærmiljøet, bare er enkelthendelser i nærmiljøet og ikke et  systemisk problem. Svenskene er villedet.

I mange år har denne muren av taushet, blandet med nådeløs mobbing av enhver som bryter politisk omerta, fungert som skjul for de enorme problemene muslimsk masseinnvandring skaper. Men «å ikke fortelle», er ikke helt det samme som å juge. Å unnlate å rapportere, er ikke en direkte løgn, og derfor er det ganske lett å forsvare. Det blir en slags hvit løgn i det godes tjeneste. Når alle holder munn om de systemiske problemene, blir det også lettere å være med på det. Vi er «de gode»!

Så kom Trump og ødela omerta. Riktignok har Sverige fått en stadig større undergrunnspresse fra dissidenter og alt.høyre som ha sørget for sprekker i demningen av taushet, men når den amerikanske presidenten snakker høyt om problemene i Sverige, da eksploderer trollet. Da er det ikke lenger mulig å opprettholde løgnen med taushet. Da får verdenspressen vann på mølla, og den tar ingen hensyn. Og nå ser vi panikken spre seg på venstresiden: Å være taus har vært enkelt og behagelig, men å aktivt juge er noe helt annet. Da vil man plutselig holdes ansvarlig.

Problemet for globalistene er at sannheten om Sverige er som den er, uansett hvordan man spinner den. Det finnes et origo, et objektivt utgangspunkt skapt av tørre fakta. Svenske media har sendt hyggelige nyheter i stedet for slike fakta, og det har fungert bra for venstresiden og bløffen deres. Men etter Trumps uttalelse flommer media over med bilder og rapporter av sannheten om Sverige. Og jo mer svenske politikere aktivt lyver for å dementere problemene, desto større blir flommen av fakta. Det er et dambrudd. På rent instinkt forsvarer de løgnen sin, fordi de tror på den selv. Men kollapsen er nær, for en ting er å bli beskyldt for å være ubalansert og subjektiv i nyhetsdekningen. Å bli tatt i løgn er noe helt annet. Det kan man ikke vri seg unna.

Norske TV2 har heller ikke oppdaget dette paradigmeskiftet. På mandag kveld klokken 21:00 ble surrealismen overtydelig, da NRKs nyhetssending minnet mest om Irakisk Stats-TV med Komiske Ali i hovedrollen: Nøyaktig samtidig som Anders Magnus kosepratet om hvor dum Trump er som lyver om Sverige, eksploderte volden i Rinkeby. Igjen. Og denne gangen ble krigssonen brettet ut bak ryggens hans i all verdens media, for å bevise at Trump faktisk snakker sant. Det finnes jo fortsatt journalister med yrkesstolthet i verden. Selv i Dagbladet ble krigen i Rinkeby en toppsak, nettopp fordi Trumps uttalelse gjør at ingen vil bli tatt i løgn. Der går grensen.

Brennende biler, voldtekter og molotovcocktails fra horder av maskerte, unge, voldelige  menn fra utlandet lar seg alltids bagatellisere og redigere vekk, slik NRK Dagsrevyen har gjort med opprøret i Paris og Frankrike de siste 12 dagene. Men å gå imot internasjonale media og si «det skjer ikke» eller «alt går bra i Sverige» til flommen av fakta som har sluppet løs, blir som å skyte seg selv i knærne med hagle. Trump har tvunget venstresidens mediehus inn på løgnens banehalvdel, og nå står de overfor et valg: Enten må de lyve aktivt, ellers så må de begynne å gjøre jobben sin og rapportere sannheten. Taushet vil ikke fungere lenger.