New York Fashion Week er igang. På catwalken er det ikke bare mote det gjelder – men selvsagt også politikk. Man benytter enhver anledning ser det ut til.

Til musikken av David Bowies «This is not America» skred de frem – med sine politiske slogans.

Blir dette det neste etter fitteluene? Ser ut som om det er skrevet med tusjpenn. Design av meksikanske Paul Solis – men kan gjøres billig hjemme selv.

Designer Paul Solis har nok flere ting som plager ham og som han kanskje burde ta opp i neste samtale med psykologen:

I et intervju sa designeren:

‘It’s important to have that message of sexual empowerment, especially now—to say, «Hey, actually, you can do whatever you want. I don’t get too political, but obviously [this season] it’s impossible to dismiss.’

Ah, så det er bare «in» akkurat nå, altså. Neste sesong kommer det kanskje noe slikt? Nei? Du tror ikke det du heller?

Men puppene skal flagre fritt i år. Dette er visstnok «empowerment» ifølge designeren. I min ordbok så oversettes dette til «småkjølig» og luftig S&M:

Man lurer jo på om det ikke er en sammenheng mellom masochismen og globalismen. Underkastelsen er i vinden. Det er usikkert om hun la seg ned på catwalken med stumpen i været og at det sto skrevet (med tusj) på ryggen hennes : whip me! Håper modellkontrakten hennes har de nødvendige klausuler for å unngå slike oppdrag. Men det er kanskje verdt å inkludere hvis det ikke allerede er på plass. «Luftig front» er tydeligvis med, selv om det virker litt «optional» med de trykknappene rundt.

For de som ikke vil gå rundt i undertøyet (det er jo ikke akkurat så trygt her i Europa) for å demonstrere, så er kanskje et tørkle å foretrekke for å vise at man er rettenkende?

I The Times idag var det en kommentar av Emma Duncan som fanget min oppmerksomhet. Med overskriften: «What every home needs: a smiling refugee». Hun har tatt inn en mannlig asylsøker på 28 år som har kommet seg fra helt fra Darfur i Sudan til Emmas britiske hjem. For de som ikke kan skaffe seg sesongens snakkis: IVF-tvillinger eller kjøpe-tvillinger fra Malawi (som Madonna) så er motegreia å ha en asylsøker i hjemmet. For som Emma så hjelpeløst avslører seg – det viktigste er hvordan man selv kan sole seg i godhetsglansen:

Having Mohammedain around is a bonus in several ways. First, he wins me brownie points. People’s eyes widen with amazement at my virtue when I tell them I’ve got a Sudanese refugee living in the house.

Daily Mail