– You’re Fired! President Trump sparker justisminister Sally Yates, og sier hun har forrådt justisdepartementet ved å nekte å forsvare en presidentordre.

En for Donald Trump umulig situasjon oppstod mandag; Hans egen justisminister beordret departementets jurister til ikke å forsvare presidentens politikk, nærmere bestemt presidentordren om innreiserestriksjoner.

Denne formen for aktivisme kunne ikke presidenten leve med. Han gjorde kort prosess. Yates måtte ut.

sally yates

Presidenten har utnevnt Dana Boente, statsadvokat for Eastern District of Virginia, til fungerende justisminister.

Trump-administrasjonen offentliggjorde avskjeden i en pressemelding i natt.

– Fungerende justisminister Sally Yates har forrådt justisdepartementet ved å nekte å gjennomføre en lovlig ordre som skal beskytte USAs borgere, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Trump-teamet beskylder henne videre for «å være svak når det kommer til grenser og veldig svak når det kommer til ulovlig innvandring».

One of Mr. Trump’s top advisers condemned the decision as an illustration of the politicization of the legal system. “It’s sad that our politics have become so politicized that you have people refusing to enforce our laws,” Stephen Miller, the senior policy adviser, said in a televised interview.

Yates var uansett en overgangsfigur, utnevnt som hun var av Obama-administrasjonen. Hun fungerte som justisminister i påvente av at Trumps kandidat senator Jeff Sessions godkjennes, noe som etter planen skjer i løpet av uken. Nå har hun blitt erstattet av Dana Boente.

Timer i forveien gikk hun ut og sa at hun som fungerende justisminister ikke ville forsvare ordren som Donald Trump signerte i helgen: Midlertidig stengte dører for syriske flyktninger og innreiseforbud for personer fra syv land.

I et brev til advokatene i departementet skrev hun at hun ikke var overbevist om at ordren var lovlig, og at hun derfor ikke ville forsvare den i retten så lenge hun satt i sjefsstolen.

 

Media insisterer på å kalle Trumps presidentordre «the muslim ban», til tross for at litt mer enn ti prosent av verdens muslimer rammes av den – midlertidig.

De etablerte mediene gjør ingen forsøk på å skjule sin agenda og piske opp en stemning mot presidenten. De prøver å få det til å se ut som om hele folket er imot Trump og presidentordren.

De tar feil. Som Document meldte i går: Et flertall støtter Trumps restriksjoner

Washington er i villrede. Man er ikke vant med en president som gjør det han har lovet – og gjør det med en slik fart og kraft.

Som Newt Gingrich sa til Fox News i natt: «Here is a man who is decisive, he’s not intimidated, he’s not timid, and he’s not confused.»

 

New York Times: Trump Fires Acting Attorney General

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂