Nytt

Foreldrene til muslimske skolebarn i den lille kommunen Saint-Seurin-sur-l’Isle (3100 innb.) i Nouvelle-Aquitaine-regionen sørvest i Frankrike er i harnisk etter at borgermester Marcel Berthomé (bildet) uten forutgående konsultasjoner har bestemt at skolekantinen bare skal ha én meny.

marcel-berthome

Dette opplyser France Bleu, som er et nettverk av lokale allmennkringkastere i landet.

Berthomés beslutning er naturligvis ensbetydende med at kantinen fra tid til annen vil servere svinekjøtt, uten at det tilbys alternativer som før. Muslimske foreldre protesterer og kaller beslutningen urettferdig:

Dette er ikke normalt, vi er borgere som alle andre,

sier en muslimsk mor. Berthomé avviser at beslutningen er politisk, og sier at det for ham kun er et økonomisk spørsmål.

For den som er oppvokst med at det bare er å gå i brødboksen og ordne seg på egenhånd hvis dagens middag ikke behager en, er det noe befriende ved borgermesterens avfeiende holdning til sytingen:

Noen spiser ikke svin, andre spiser ikke fisk, oksekjøtt eller sågar omelett.

Er det ikke bra nok, så spis hjemme.

Det Berthomé sier, er egentlig: Ta dere nå for pokker sammen, hva enten dere er bokstavtro muslimer eller bare generelt vanskelige. Kommunen ledes av noe så sjeldent som et voksent menneske.

For vår egen del ville vi uansett religion overveie å sende sytende foreldre til sengs uten kveldsmat.

 

France BleuDaily Express