Regjeringen Støre vil at nordmenn skal spise mer is, for rikets sikkerhet. Dette sier landbruksminister Geir Pollestad (Sp) til VG.

Norges landbruksminister er på besøk hos Diplom-Is i Nittedal kommune. Han har et budskap til det norske folk: Norge må bli mer selvforsynt på egen mat. Det kan du bidra til – ved å spise is.

«Med en farlig situasjon i verden er det viktig å tenke på beredskap. En av tingene man kan gjøre det er å bidra til norsk selvforsyning ved å spise is. Så spis masse is i sommer, for rikets sikkerhet!»

Iskrem-sjef: Den norske krona «kommer aldri til å bli sterk» igjen

Regjeringen Støre vil hindre import av poteter, presser opp prisene

Om lag seks prosent av norsk melkeproduksjon brukes til å lage iskrem, for produsenter som Diplom-Is eller Hennig-Olsen.

Et høyt is-konsum gjør dermed at Norge er bedre rustet til å kunne være selvforsynt, hvis krise skulle oppstå, argumenterer minister Pollestad. Han sier at is, i likhet med en del andre matprodukter, er helnorske varer, fra start til slutt.

«Det er veldig få produkter som produseres helt fra bunn til ferdig resultat i Norge. Det er noen møbler – og det er matprodukter».

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.