Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) måtte selv ut på eggjakt i påska, og eggmangelen i Norge fortsetter. Dette melder avisen VG.

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mange norske butikker har tomme hyller, og noen nordmenn har til og med reist til Sverige for å kjøpe egg.

Nortura, som har ansvar for å beregne nok egg til folket, tror fokuset på egg har ført til at flere har hamstret.

I et intervju med Nationen vil ikke landbruksminister Geir Pollestad nekte nordmenn å hamstre. I stedet ber han folk bruke eggene de kjøper nå, helt fram til sankthans.

«Vi kunne solgt mye mer egg om vi hadde fått tilgang, slik vi ble lovet av markedsregulator før påsken. Det var langt fra nok egg tilgjengelig. Mange butikker hadde til tider tomme hyller, men med store lokale variasjoner», uttaler kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til VG.

Han sier videre at de lurer på hva Nortura gjør for å sikre nok egg generelt, og ikke minst til festdagene i mai. Eggsalget har også økt det siste året.

Regjeringen Støre vil hindre import av poteter, presser opp prisene

Nortura er bondens eget selskap og et samvirke som eies av om lag 16.000 norske bønder. De følger regelverket som politikerne har vedtatt, understreker kommunikasjonsrådgiver Matilda Aronsson. Nortura tror at svak norsk krone har ført til at flere enn før kjøper norske egg.

Kjedene Kiwi, Coop og Rema sliter med å forsyne sine butikker med nok egg.

«Tilgangen på egg er dessverre fortsatt utfordrende og vil være det en tid fremover», sier kommunikasjonsdirektør Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til VG.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.