Theo-affæren fortsetter i Frankrike med oppløp, hærverk og angrep på på politiet. I innvandrerghettoen Saint-Denis måtte den videregående skolen Suger evakueres etter røyk og molotov-cocktails. En gruppe elever hadde med vilje sluppet inn noen utenforstående og sammen gikk de til angrep på skolebygningene med branner og ruteknusing.

Etter evakueringen av skolebygningene satte 80-100 ungdommer kursen mot Paris sentrum mens de startet branner og knuste seg vei og som vanlig kastet sten på politiet mens de ropte slagord om politivold og «hevn for Theo». Politiet arresterte 55 hvorav 44 var mindreårige.  De fleste av dem tilhørte Suger videregående skole, melder Le Parisien. Også elever ved to andre skoler skal ha deltatt.

Nå er foreldrene i harnisk over at politiet arresterte ungdommene. Ifølge France Bleu så sier foreldrene at er dette sterkt krenkende. For nettopp deres barn hadde ikke deltatt i oppløpet. I kaoset som oppsto ser det ut til at politiet tauet inn stort og smått for å sikre seg at de fikk grepet de skyldige.

Ruteknusing på den videregående skolen Suger i Saint-Denis. Skolen som virkelig lever opp til sitt navn – i det minste i norsk forstand. 

Relasjonene mellom innvandrere og fransk politi, og dermed også alle som representerer det offentlige Frankrike, blir stadig mer spent.

Saken har fått bred mediadekning fordi man er engstelige for at Front National og Marine Le Pen skal få økt støtte som følge av anarkiet i ghettoene.

Også i Sverige har det vært bråk på en skole denne uken. Den nå så kjente politimannen Peter Springare opplyser på sin facebook-vegg at politiet måtte arrestere 11 ungdommer på en skole i Hallsberg:

…ett mycket våldsamt upplopp på en skola i Hallsberg i måndags. Där ett stort antal personer gick till förenad våldsam attack mot så väl skolan som polisen. Elever fick ta skydd i skolan och skolan stängdes. Vi lyckades gripa 11 personer där, 10 var av utländsk härkomst och 1 person av svensk härkomst.

Men denne svenske saken kan jeg ikke huske å ha sett i noen svenske medier. Det blir kanskje for en bagatell å regne midt oppe i alle drapene og voldtektene.

BMFTV  (med video)     Le Figaro    Le Monde

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂