Malaysias utdanningsminister sier at skolekantinene ikke trenger å stenge under ramadan.

På et arrangement sa Fadhlina Sidek at det ville være urettferdig for ikke-muslimske studenter å faste, bare fordi deres muslimske klassekamerater faster, skriver nyhetskanalen Astro Awani.

Ministeren sa også at ikke-fastende elever bør få et skikkelig rom der de kan spise og drikke, og ha støtte og respekt fra skolen mens de gjør det.

– I Malaysia bør vi være inkluderende når det gjelder å respektere ramadan-måneden, så vi må fortelle barna at ramadan er en måned for tilbedelse, sa hun, med henvisning til slagordet «Sivile Malaysia» introdusert av statsminister Anwar Ibrahim.

– Samtidig bør prosessen for å forstå andre studenter også begynne, og det betyr at de ikke skal marginaliseres ved at de ikke får en plass å spise, la Fadhlina til.

– Jeg vil ikke ha en situasjon der elevene spiser på lageret eller ved avløpet, sa ministeren bestemt.

Oslo Høyre vil pynte byen til ramadan. Ap-Raymond støtter ideen

I tidligere år har noen malaysiske skoler vært kjent for å utestenge ikke-muslimske elever under ramadan.

I 2010 sa rektoren på en skole i Kedah til kinesiske elever at de var «ufølsomme» etter at de ble tatt i å spise på skolens område.

I en annen hendelse i 2013 ble ikke-muslimske elever på en barneskole i Selangor tvunget til å spise i dusjrommet, som også fungerte som toalett.

Shukri Saleh, en malaysisk størrelse på Twitter, sa at han ønsket å spre ordet og betydningen av ramadan, i stedet for at det ikke-muslimske samfunnet skulle bli sittende med forestillingen om at de var ufølsomme.

– Med mindre du spiser Kenny Hills Bakers «ferskenstrudel» foran ansiktet mitt, så er det ikke et problem for meg, skrev han på Twitter.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.