Nytt

Politiet har arrestert en 14-åring i bydelen Molenbeek i Brussel. Ryggsekken hans var full av eksplosiver, ifølge den belgiske avisen La Dernière Heure. Han var en del av en gjeng som hang rundt en byggeplass. Politiet oppdaget røyk på byggeplassen og bestemte seg for å sjekke ungdommen. Det viste seg at guttene «lekte» med et brannslukningsapparat.

Men politiet fant en ryggsekk med sprengstoff. I sekken lå også en flaske med «Allah Akbar» påskrevet.

Politiet gikk gjennom pc-en til den unge eieren av ryggsekken og fant at han flere ganger hadde søkt på instruksjonsvideoer for hvordan han skulle lage en bombe. Tenåringen sa til sitt forsvar at han var fan av videospill og kjemi og at det var derfor han ville lage en bombe. Yeah, right.

Politiet arresterte også tre andre av gjengen, men de ble sluppet fri etter kort tid, siden ingen av dem tidligere hadde vært i kontakt med politiet.

Utviklingen av Belgias nye ungdom er bekymringsfull. Molenbeek kalles Europas jihadsentrum.

Telegraaf  La Derniere heure  Washington Post