En 33-år gammel marokkaner er blitt arrestert på Gran Canaria med mistanke om å ha planlagt et terrorangrep. Han hadde tidligere også posert med sin kone og unge sønn med et ISIS-merke.

Police in the Canary Islands have arrested a 33-year-old Moroccan whose hatred for the west was so great that he was prepared to ‘execute a terrorist attack with great repercussions’.

Denne arrestasjonen kommer på samme tid med at IS truer med å angripe spanske strender til sommeren. Daily Mail skriver:

The major operation follows warnings that ISIS is planning to target Spanish tourist hotspots where millions of Britons are expected to visit this year, according to a government report.

Man er redde for et nytt jihadangrep med en stor trailer skal skje i et populært turistområde. Spanias terrorberedskap er på nivå 4 (av 5), det samme som Storbritannia. I Spania arresteres det jihadister kontinuerlig i likhet med andre europeiske land. I løpet av de siste to årene er flere enn 215 terrormistenkte blitt arrestert i Spania. Spanjolene har notert seg at IS forsøker å rekruttere spanske translatører.

Tiden går og med så mange terrorangrep i Europa er det mange som glemmer hvor mange som ble drept og hvor. Men 11.mars 2004 døde altså 192 personer i Madrid i et terrorangrep som ble sagt at ble utført av al Qaida. Rundt 2000 personer ble skadet. Domstolen fant aldri noen direkte forbindelse til al Qaida, men det var flere marokkanere og andre nordafrikanere blant de arresterte terroristene. Og de hadde deltatt på jihadtreningsleir i Afghanistan. Bombene var gjemt i ryggsekker og det var spanske gruvearbeidere som hadde solgt dem sprengstoffet.

REUTERS/El Pais

Daily Mail  Daily Star  Daily Express  BBC