London igår: En mann gikk rundt iført et IS-flagg og en liten jente på skuldrene. Den lille jenta viftet med et mindre IS-flagg. Mannen ble stanset av politiet, men fikk gå videre da politiet mente at det ikke var noe grunnlag for å arrestere ham. Om to dager er det ti år siden 7/7-terrorangrepene i London, men det er altså helt greit å vifte med terrorflagg like ved Big Ben?

Scotland Yard said officers spoke to the man and considered his actions within the Public Order Act 1986.

A spokesman said: ‘This man was spoken to by officers with consideration given to relevant legislation and a decision was taken by officers at the time that the man was acting within the law. He was not arrested.’

He added: ‘Wearing, carrying or displaying of an emblem or flag, by itself, is not an offence unless; the way in which, or the circumstance in which, the emblem is worn, carried or displayed is such as to cause reasonable suspicion that the person is a supporter or member of a proscribed organisation.

‘While support of and membership of ISIS is unlawful it is not a criminal offence to advocate the creation of an independent state.’

Det er nesten så man ikke tror det man leser! Men noen i Home Office er nok inderlig forbannet nå. Det er bare en drøy uke siden 30 briter ble regelrett slaktet av en IS-terrorist på stranden i Tunisia, og her får folk lov til å vifte med IS-flagg i London! Dessuten; det er flere punkter i The Public Order Act. En person er også skyldig hvis han:

‘Displays any writing, sign or other visible representation which is threatening, abusive or insulting within the hearing or sight of a person likely to be caused harassment, alarm or distress thereby.’ 

Dette må uten tvil ha fremkalt både alarm og distress.

A Home Office spokesman said: ‘ISIS is a prescribed group. Showing signs you are a supporter of that group is an offence.

‘It was an operational decision and we cannot comment on individual cases.’

2A3FF2EE00000578-3150089-A_man_paraded_past_the_Houses_of_Parliament_draped_in_an_Islamic-a-80_1436109154253

IS viser for alle at de er på plass i London.

2A3FF3CA00000578-3150089-image-m-81_1436109157195 (1)

Hipp hurra for Den islamske stat?

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂