Nytt

En tunisisk soldat gikk amok under flaggheisingen i militærforlegningen i hovedstaden Tunisia mandag og rakk å drepe syv og såre ti før han selv ble drept.

Myndighetene forsøker å vifte det bort med at han var psykisk ustabil og hadde blitt fratatt retten til å bære våpen. Men etter angrepet på Bardo-museet er det uunngåelig at spørsmål om islamisme blir reist. Myndighetenes versjon virker ikke overbevisende.

The shooting caused alarm in the capital, Tunis, where security forces have been on full alert since two gunmen attacked the National Bardo Museum in March, killing 21 tourists and a police officer. The police blamed extremist Islamist groups that had trained the Tunisian gunmen in camps in western Libyafor that attack.

It was not immediately clear what prompted the soldier to open fire on his colleagues during the morning salute.

The spokesman for the Defense Ministry, Lt. Col. Belhassen Oueslati, speaking at a news briefing within hours of the shooting, described it as an isolated incident and said it was not part of an external attack on the barracks.

 

 

 

 

http://www.nytimes.com/2015/05/26/world/africa/tunis-solider-base-shooting.html?ref=world