Det halvmilitære spanske politiet Guardia Civil arresterte mandag morgen fire jihadister – to av dem i den nordvestlige Coruña-provinsen og to i Almeria langs Spanias sørkyst – for medvirkning til et nettverk for ulovlig migrasjon benyttet av den islamske staten (IS).

El País skriver:

I følge Innenriksdepartementet er de knyttet til to terrorister arrestert i Østerrike, som hadde kommet seg til Europa via den greske øya Leros.

De fire som ble arrestert i Spania, var en del av den såkalte «syriske flyktningeruten» mellom Tyrkia og Øst-Europa.

Dette skal i følge Guardia Civil dreie seg om det samme nettverket som en rekke IS-medlemmer benyttet seg av i oktober 2015, for siden å iverksette det store terrorangrepet i Paris den 13. november 2016, hvor 130 mennesker ble myrdet.

Terrortrusselen forblir altså høy, det er ingen grunn til å tro noe annet. Dette bekrefter nok en gang at menneskesmuglingen for terrorformål, som inntil for bare ett år siden av mange ble avvist som tøv, er en fast og vel organisert operasjonsmodus. Men det er som om offentligheten gjør sitt beste for å glemme det.

For mens europeiske sikkerhetsmyndigheter i det stille lenge har jobbet på spreng for å stanse slike personer, vekker arrestasjoner som disse knapt noen oppsikt lenger. Men bare i Spania er det blitt arrestert 168 jihadister siden i fjor. Utenfor Spania er operasjonen mandag morgen såvidt vi kan se kun omtalt hos Daily Express. Hverken i franske, tyske, italienske eller andre medier er det ett ord. Europeerne sover godt – helt til neste gang det smeller.

 

El País – Daily Express