Kommentar

I dag publiserte Aftenposten en stille sensasjon. Deres Europa-korrespondent får lov å publisere noe som ville vært bannlyst i 2015: En artikkel med den snirklete tittelen: «Vi må dyrke enhet fremfor mangfold og multikultur, mener forskere. Kun det kan sikre demokratiets fremtid.» Altså det stikk motsatte av Merkels multikulti, som Aftenposten har vært militant forsvarer av i årevis. Hva er det som foregår? Svaret er posisjonering.

Fasiten er nemlig forsket frem: Brexit, Trump og sosial uro rundt innvandring skyldes ikke utdanning, inntekt eller sosial klasse. Forskerne har funnet ut at noen mennesker er født «nasjonalister» og aldri vil bli noe annet, uansett hvor mye mangfold, globalisme og flerkultur man utsetter dem for. Sitat: «altfor mange har trodd at bare vi applauderer mangfold og multikultur høyt nok, blir folk dyttet i en mer og mer tolerant retning. I virkeligheten er det omvendt.» No shit Sherlock?

Stor erkjennelse – ingen forklaring

Men drivkraften for denne kommentaren er ikke «hva var det jeg sa». (Selv om det var nettopp dette jeg sa f.eks. i leserbrevet «Dette er Frp-koden» til Martin Kolberg august 2007, eller i den beryktede «Disneyland-kronikken» med Christian Tybring-Gjedde i 2010) Det er nemlig noe som mangler i artikkelen – en faktor forskerne overhodet ikke berører eller forklarer: Hvorfor er stadig flere negative til eliten, globalismen, innvandring, islam og flerkultur?

Nei, det er ikke fordi vi er født sånn. Det er ikke en motreaksjon på tvang, eller fordi det føles naturlig. La meg derfor hjelpe Aftenposten og «forskerne», og fortelle det en gang til, for stadig nye velgere bytter politisk ståsted. Nå er jeg ellers en ganske veloppdragen person, men siden dette ikke har sunket inn tidligere trass utallige forsøk, forsøker jeg derfor taktikken med å brøle: (Ha meg unnskyldt, men det fungerer jo tidevis på barn)

VI TROR IKKE PÅ GLOBALISME OG FLERKULTUR

FORDI VI SER DET IKKE VIRKER!

Resultater, ikke tro

Vi finner ikke bare store svakheter i logikken bak multikulti, men vi forholder oss også til observerbare resultater – i motsetning til flerkulturistene som fullstendig overser resultatene. Vi så allerede for ti år siden at det eliten lover, slett ikke stemmer med hva samfunnet får. Kartet stemmer ikke med terrenget. Så kan man gjerne furte å si at globalismen ikke virker, fordi vi ikke støtter den, men hvordan forandrer det på resultatet?

Globalistene skaper ikke bedre, rikere, fredeligere og rausere samfunn. De ødelegger samfunn, og vil liker ikke å ødelegge samfunn. Det er ikke vår politikk. Deres løsninger på enhver «utfordring» er imidlertid alltid «mer av nøyaktig samme!» og der stopper all tankegang. På bakrommet kaller vi dette «idiotpolitikk», fordi det er idiotisk.

Og kanskje det ligger bak Aftenpostens nye posisjonering?

Det er ikke gøy å bli stående igjen på feil side. Man kunne jo bli holdt ansvarlig.

 

Kilder:

http://www.aftenposten.no/verden/Vi-ma-dyrke-enhet-fremfor-mangfold-og-multikultur_-mener-forskere-Kun-det-kan-sikre-demokratiets-fremtid-610238b.html

 

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Dette-er-Frp-koden-339842b.html

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Drom-fra-Disneyland-212763b.html