Regjeringen har lagt frem forslag til innstramminger i trygdeytelser for at ikke Norge skal bli for attraktivt for migranter. Flyktninger har bedre ordninger enn nordmenn, men man får dårlig samvittighet av å røre ved privilegiene. Det gis overgangsordninger og innstrammingene trer ikke i kraft før i 2060. Likevel vekker forslagene fordømmelse fra høringsinstansene. De beskrives som et angrep på de svakeste. Mens høringer skulle bidra til å gi flere perspektiver på saken og på den måten bidra til at den blir bredere belyst, ser vi det motsatte: høringen er de rene lobbygruppenes arena. Ikke én høringsinstans ser på trygdeytelsene i perspektivet til den alminnelige skattebetaler som bekoster det hele.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.