I den lille pittoreske byen Rüdesheim i Tyskland hadde man gjort alt klart til årets tradisjonelle julemarked. Men i år kom julemarkedet med en vri: en islam-bod. Her var det ingen engler eller varme gensere å få kjøpt. Ikke engang litt glühwein bød de på. Men til gjengjeld dekker islam og Allah alle disse behovene, mente nok den ivrige pakistanske ahmadiyya-menigheten på stedet.

Islam-boden var omtrent like velkommen som en promp i en romdrakt. Reaksjonene fra de besøkende var så sterke at borgermesteren måtte trå til – og av sikkerhetsmessige årsaker ba han arrangøren av julemarkedet om å ta ned islam-boden. Arrangøren stilte seg uforstående til reaksjonene. Dette var jo så godt ment!

Pakistanerne hadde tatt initiativet til å være representert på julemarkedet for å vise at de tilhørte lokalsamfunnet. Kunne de ikke bare kjøpt noen sokker og litt julepynt som alle andre?

Ahmadiyya-muslimer er riktignok ikke som andre muslimer og de forfølges selv av «de ekte troende». Vi husker Asad Shah som ble knivstukket og drept i Glasgow for å ha ønsket sine kunder en god påske. Men for de fleste europeere blir det for mye å holde styr på så en muslim er en muslim selv andre muslimer er uenige eller ikke.

Når det gjelder arrangøren så burde han ha visst bedre. En islam-bod har omtrent like mye på et julemarked å gjøre som en pornosjappe, uansett hvor mye «fred og kjærlighet» som skal spres. Men hjernedøde godhetsapostler med skylapper får som vanlig ikke med seg hele bildet.

Wiesbadener Kurier  Daily Express