I slutten av mars ble ahmadiyya-muslimen Asad Shah knivdrept etter å ha ønsket god påske. 30 knivstikk ble han påført før han døde på gaten utenfor butikken sin. Den skyldige ble funnet – en annen muslim ved navn Tanveer Ahmed.

Tanveer

En Facebookside er laget for å hedre drapsmannen som betrakter seg som en «ekte» muslim. Ahmadiyya-muslimer som Shah er kjent for å være ikke-voldelig og tolerant overfor andre religioner. Mange muslimer mener at ahmadiyya-muslimene ikke er «ekte» muslimer og de blir forfulgte i Pakistan.

Mange tror at alle vil ta avstand fra mordere som knivdreper folk, men slik er det ikke. En forbausende (for de uinnvidde) stor gruppe støtter slike handlinger. Facebook-siden fikk mer enn 700 likes. Men det var før Daily Mail skrev om saken. Nå er antall likes nede i 59 og man har forflyttet seg til andre Facebook-sider. Noen fikk vel litt kalde føtter.

32EC67C500000578-3529803-image-m-102_1460111868428

Ahmed sammenliknes med terroristen Mumtaz Qadri – livvakten som drepte liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer. Den drapsmannen ble hedret av den norske imamen Nehmat Ali Shah.

På en annen Facebookside er det 361 som liker drapsmannen.

A Facebook page has been set up praising the self-proclaimed killer of Glasgow shopkeeper Asad Shah. The disturbing social media page – with more than 700 ‘likes’ – describes Tanveer Ahmed as a ‘public figure’. It refers to the 32-year-old taxi driver from Bradford who is accused of murder as ‘Ghazi’, a title given to Muslim warriors or champions.

Slike sider tillater Facebook uten spørsmål, dette er tydeligvis ikke hatkriminalitet.

Ghazi

Det snakkes så mye om de moderate muslimene som tar avstand fra drap og terror. Mediene burde heller si noe om alle muslimene som støtter drapsmenn. For det er ikke rent få. Det tar mer enn 30 fans for å skape en «kjendis».

Ahmad Karim, owner of the ahmedi.org site, interviewed Mr Shah several times before he was murdered and one of his YouTube conversations with him discussing religion is posted on Facebook. Mr Karim said: ‘This page should be removed. Believe me, he [Tanveer Ahmed] will become a celebrity.

‘People are saying he has done good work, he had done a good deed and he has saved the integrity of the Prophet Muhammad. They treat him with respect They do this propaganda and they want to encourage other people.’

32F7AF5200000578-3529803-image-a-119_1460112652506

Glorifisering av en morder.

Daily Mail