Ledere for flere av Storbritannias religiøse minoriteter har gått ut med offentlig støtte til elektrikeren Colin Atkinson, som er blitt innkalt til disiplinærhøring og trues med avskjed fordi han nekter å fjerne et lite kors fra dashbordet i firmabilen sin. Arbeidsgiveren, den statsstøttede boligorganisasjonen Wakefield and District Housing (WDH), krever korset fjernet fordi det angivelig kan fornærme folk eller antyde at organisasjonen er kristen, noe ledelsen mener bryter med organisasjonens mangfolds- og inkluderingspolitikk.

WDHs likeverd- og mangfoldsjef, Jayne O`Connell, sier at Atkinson ble bedt om å fjerne korset fordi organisasjonen har inntatt et nøytralt standpunkt og at deres offiselle holdning er at det er nødvendig å være respektfulle overfor alle synspunkter og religioner. O`Connell forklarer imidlertid at ansatte har rett til å demonstrere sin personlige overbevisning med ytre symboler så lenge de er «diskrete».

Følgelig tillater organisasjonen Atkinsons sjef, Denis Doody, å ha en plakat med drapsmannen Che Guevara og marxistiske slagord fullt synlig for både ansatte og publikum, og sier seg villige til å la ansatte bruke det ansiktstildekkende muslimske plagget niqab/burka dersom det ikke er til hinder for vedkommendes arbeidsoppgaver. Likeledes tillater organisasjonen en muslimsk ansatt å ha innrammede koranvers oppslått på kontorveggen.

– Urettferdigheten i dette er enkel å se for alle bortsett fra likhetsbyråkratene, sier Mike Judge fra Christian Institute, en av de kristne organisasjonene som støtter Atkinson. I går fikk han følge av religiøse ledere for landets hinduer, muslimer og sikher:

Niranjan Vakhaira, President of the Hindu Charitable Trust in Leeds, West Yorks., said: ‘Everybody has the right to preach their own religion.

‘I don’t see how anyone can take offence at this cross, the employers are definitely in the wrong.

‘Every human being has the right to follow his faith, as long as it doesn’t harm anybody.

‘If it hasn’t harmed anybody then I don’t see the logic in telling him to remove it.’

Dr Ghayasuddin Siddiqui, of the Muslim Institute, said: ‘I can’t see any problem at all in displaying this symbol.

‘I can’t see how this would offend anybody.

‘I really don’t think people should become so touchy about these things.

‘You have to respect other people’s feelings and beliefs.’

A spokesman for the Sikh Education Council said: ‘We find it difficult to understand why an employer would terminate someone’s employment for having a crucifix in their vehicle.

‘We suggest the employer should rethink their actions in this particular case.

‘Sikhs believe in freedom of expression and freedom of belief with respect.

‘As long as what someone is doing is doing it with respect for other people we would support their right to practice as they see fit.’

Etter at saken ble kjent har også politikere og kristne ledere anklaget WDH for rent hykleri og kristendomsfiendtlighet.

Mandag ble den 64 år gamle elektrikeren kastet ut fra sin arbeidsplass gjennom 15 år. I følge boligorganisasjonens ledelse har Atkinson begått «kontraktsbrudd» ved å avsløre at han ble innkalt til disiplinærhøring pga korset, og kan ikke lenger arbeide ved depotet fordi han har gjort sine «arbeidskollegaer opprørt».

Det er alminnelig antatt at en av de opprørte kollegaene er organisasjonens miljøsjef Denis Doody, som skal ha reagert svært negativt på at han og Che Guevara-plakaten hans er blitt dratt inn i saken. I dag ble han arrestert av politiet etter å ha overfalt pressefotografen som dekker saken for Daily Mail.

Daily Mail: Muslims give backing to Christian electrician persecuted for cross in van

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂