Jihad John, eller Mohammed Emwazi som han nå er kjent som, har av flere blitt beskrevet som en koselig fyr og et vidunderlig menneske. Ja, hele familien kan nesten ikke lovprises nok av naboene. Avisen The Independent gikk så langt som til å legge ut denne meldingen på Facebook:

independent

De skriver:

A woman has given a powerful response to learning that she lives in the same neighbourhood as the man identified in reports as ‘Jihadi John‘, insisting: “Everyone lives in peace and love. The Christians live with the Muslims, the Muslims live with the Christians. We live and let live.”

Natasha John, a Muslim youth worker who lives in the community with families of different religions and ethnicity, reacted furiously to the reports by lambasting discrimination.

She told Metro: “There’s no jihad around here. If there was jihad around here, you would know that jihad was around here.

“Jihad is what the Government invented. Everyone lives in peace and love. My Nan is Christian, I’m Muslim. Everyone lives in peace and love. If the Christians live with the Muslims, the Muslims live with the Christians. We live and let live. If it’s not black people they are discriminating it’s the Muslims. That is what they do.

“Anyone that is the majority they try to convince them that they are the minority and keep them down, so they are not strong. All this is for publicity to discriminate the Muslims so people like you and everyone else hates Muslims.”

She denied there being any issues in the neighbourhood, saying: “this is a good little area” and insisted that Emwazi’s mother and father “wouldn’t have allowed that stuff in their house”.

Fornektelsen er total og konspirasjonsteoriene mange.

Den britiske regjeringen oppfant jihad? Dette skal være et slags PR-jippo for å diskriminere muslimer? Man undres hvor mange muslimer som tror dette. Hvorfor mente The Independent at dette rælet var noe alle burde lese? Skulle dette være en slags motvekt til fordømmelsen av en av de mest grusomme bødler verden har sett? Hele innlegget gjør at man blir sittende igjen med flere spørsmål enn svar.

Daily Mail har en annen innfallsvinkel: Søsteren til Mohammed Emwazi (hun som kommer fra den helt normale familien) er mediastudent ved Middlesex universitet. Hun produserte en film om en seriemorder.

Her film called ‘The Killer’s Footsteps’, which depicted a dead schoolgirl, bloodied footsteps and a hooded maniac brandishing a knife, was made as part of her school coursework and contained themes about bullying.

The 19-year-old, whom MailOnline has decided not to identify, described the film as representing ‘a dangerous, shocking criminal who is a serial killer.’

 

26243CBF00000578-2971727-image-m-2_1425032799704

 

Stillbilde fra søsterens film.

 

asra .jpg

Den 19 år gamle søsteren

Mohammed Emwasi har også en bror. Han er medlem av Woolwich Dawah gruppen. Det var også mennene som sto bak drapet på Lee Rigby.

Broren er også universitetsutdannet og liker å lytte til den radikale predikanten Khalid Yasin. Flere av brorens venner viser bilder på Facebook som også brukes av ekstremister og i går kveld dukket også det svarte jihadflagget til IS opp på en av sidene.

He has at least two convictions, for handling a stolen police bicycle and a string of thefts at a shopping village – and has twice been hauled back for repeated breaches of community orders.

Mohammed Emwasi må ha vært gjenkjennelig for familien. Vi har alle sett øynene hans og hørt stemmen hans og familien visste at han ikke var hjemme og levde et vanlig liv. De fikk beskjed av politiet allerede i 2012 at Mohammed befant seg i Syria.

Jihadi-John

Øyne og stemme var helt ugjenkjennelig for familien?

Men som sagt, en heeelt vanlig britisk familie. Det er nok mange av disse.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂