En vennligsinnet og populær muslimsk eier av en liten butikk i Glasgow la ut en påskehilsen på Facebook hvor han priste Jesus liv og hans «elskede kristne nasjon». Han hadde også benyttet Facebook til å ta avstand fra jihad-terroren i Brussel. Torsdag kveld ble Asad Shah angrepet og knivstukket 30 ganger utenfor butikken sin. Han døde før ankomst til sykehuset.

A post on Thursday from an account that appears to be Mr Shah’s said: «Good Friday and very happy Easter, especially to my beloved Christian nation x!»

Asad Shah ville være en brobygger mellom muslimer og kristne og han tilhørte selv ahmadiya-bevegelsen. Ahmadiya er kjent for å være ikke-voldelig og tolerant overfor andre religioner. Mange muslimer mener at ahmadiya-muslimene ikke er «ekte» muslimer og de blir forfulgte i Pakistan. De har lagt sitt hovedkvarter til London, men også der blir de utsatt for brannstiftelser og annet hærverk.

Customers pay tribute to Muslim shopkeeper stabbed to death by laughing fellow Muslim with #thisisnotwhoweare messages as hundreds attend vigil
Mr Shah was stabbed just after he posted an Easter message on social media, praising both the life of Jesus and ‘his beloved Christian nation’.

A 32-year-old man has been arrested and he will appear at Glasgow Sheriff Court in relation to the murder of Mr Shah, on Tuesday. Police Scotland said they could not disclose the name or address of the man but they are treating the stabbing as ‘religiously prejudiced’.

I avisene ble drapet først fremstilt som et hatangrep mot muslimer som «hevn» for Brussel-terroren. Men en våken leserkommentator bemerket at Shah sannsynligvis var en ahmadiya-muslim (utfra hans geografiske bakgrunn i Pakistan, Rabwah) og at det var et åpent spørsmål om hvem som sto bak drapet. Det var allikevel mange som kastet seg over sjansen over å endelig finne litt «ordentlig hatkriminalitet» og skrev stygge kommentarer over hvor rasistiske og hatefulle britene er blitt.

Men slik var det ikke.

Daily Mail har stengt kommentarfeltet for saken. Det så jo plutselig ikke så bra ut når det viste seg å være en muslim som sto bak drapet.

Police said both Mr Shah and the arrested man were Muslims.

Det var forøvrig to menn som ble observert at et øyevitne på stedet.

An eyewitness, who did not want to be named, told the Daily Record: “As I drove past I saw two men standing over the victim. One was stamping on his head. There was a pool of blood on the ground. It was horrific. The police arrived in minutes and the poor guy was getting CPR at the scene. I really hope he pulls through.”

328C03B800000578-0-image-m-106_1458910514533

 

3291701E00000578-3510338-image-a-12_1458983811533

De «hatefulle» britene startet umiddelbart en innsamlingsaksjon for Shahs familie.

_88951919_vigil

Asad Shahs påskehilsen på Facebook:

Asad Shah

Daily Mail  BBC  The Telegraph