«Jeg brenner for internasjonal solidaritet», forteller Anniken Huitfeldt på Arbeiderpartiets nettsider. – Men da en nordmann ble drept i Pakistan forholdt hun seg stille, hevder artikkelforfatter i Utrop.

Samfunnsdebattant Naserah Yousuf hevder at det har vært dørgende stille, både fra utenriksministeren og pakistansk diaspora i Norge, etter drapet på «nordmannen» Mohammed Rashid.

«Mohammed Rashid var en 75 år gammel norsk statsborger, far og bestefar. Han bodde flere år i Norge og mye av familien hans er fortsatt bosatt her. Som pensjonist bestemte han seg for å reise ned til sitt fedreland og hjelpe de mindre privilegerte, skriver Yousuf i Utrop.

Rashid ble den 19. februar skutt og drept i den pakistanske provinsen Punjab.

Hendelsen er fortsatt under etterforskning, men Yousef etterlyser mer fokus rundt hat mot Ahmadiyya-muslimer, som var den drepte Rashids trosretning.

Ahmadiyya er en religiøs bevegelse med bakgrunn i islam, som ble dannet av Mirza Ghulam Ahmad (1835–1908) i Qadian, India.

I 1891 kom den første fatwa (islamsk juridisk uttalelse) som erklærte Ahmadiyya for kjettersk; i Pakistan ble utelukkelsen fra det islamske fellesskapet proklamert i 1974, og stadfestet ved lov i 1984. I Pakistan tillates ikke ahmadiyya-tilhengere å kalle seg muslimer, bygge moskeer, foreta pilgrimsferder til Mekka og så videre, ifølge Store norske leksikon.

Trettebergstuen: – Vi vet at det er mye muslimfiendtlighet i landet vårt

I 1980 kjøpte Ahmadiyya-menigheten en villa på Frogner i Oslo som ble innredet som moské (Nor moské), og bygget i 2010 en moské på Furuset i Oslo, også kjent som Furusetmoskeen på folkemunne.

Nå etterlyser Yousef handling mot «det økende hatet mot Ahmadiyya, ikke bare i Pakistan, men også her i landet».

«Samme dag som Mohammed Rashid ble drept av en ekstremist, satt vår egen utenriksminister Anniken Huitfeldt i et møte med Pakistans utenriksminister Bilawal Bhutto i München, hvor partene ble enige om en samarbeidsavtale mellom Pakistan og Norge for å bekjempe islamofobi», skriver Yousef, og legger til:

«Spørsmålet som da melder seg er, naturlig nok: ble Den internasjonale menneskerettskommisjonen, Amnesty og FN sine sterke bekymringer for levekårene til Ahmadiyya-muslimer i Pakistan et tema under sistnevnte møte i München?»

Yousef bruker sterke ord, og avslutter på følgende måte:

«Offeret Mohammed Rashid har dessverre allerede gått i glemmeboken. La ikke det samme skje med hans trosfeller som fortsatt puster!»


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.