Hvis man støvsuger alt som finnes av nyheter i løpet av et døgn, og skreller vekk alt av kjendiseri, ulykker, forbrukerstoff, reiseliv, sport og fjas, snubler en over reell kvalitetsinformasjon her og der. Men øvelsen er tidkrevende.

Aftenpostens Øystein Kløvstad har vært en tur i Como i Nord-Italia, hvor det har samlet seg et høyt antall migranter, som mer eller mindre forgjeves prøver å ta seg over grensen til Sveits. Han lar oss bli kjent med en oppbrakt dame på stedet.

– Dette er ikke flyktninger, men illegale migranter som ikke engang ønsker å være her i Italia. Det er bare én løsning: De må sendes hjem, sier hun.

Så er det at Norges største avis klemmer til og siterer en tenketankmedarbeider på den kalde, harde sannheten:

Kommer du deg til Europa, er du trygg. Du får kanskje ikke status som flyktning, men du blir ikke deportert. Du kan bli, hvis du vil.

Nei, så dæven?

Konsekvensene er formidable:

Nye tall fra tyske myndigheter som avisen Bild har fått tak i, understreker utfordringen: 550.000 personer som har fått avslag på asylsøknaden, var bosatt i landet ved utgangen av juni.

Korrespondenten fortjener honnør for å ha formidlet et lite pip med urovekkende informasjon. Men i mellomtiden er det allerede druknet i duren fra alt tøvet.