Sakset/Fra hofta

Document har kjøpt rettighetene til Jean Raspails kultbok De helliges leir fra 1973, som med profetisk evne forutsier dagens masseinnvandring til Europa, herunder alle som jubler over sjansen til å vise at de er gode og pisker alle som mener noe annet. Romanen er på 400 sider. En vennlig sjel har oversatt den con amore og kommet til Document. Vi var ikke i tvil: Denne boken må ut.

Det er et stort arbeid å oversette en så omfangsrik bok og deretter vaske (gjennomgå oversettelsen) den. Alt har skjedd uten fem øre i godtgjørelse. Det er nesten så man blir flau for å si det. Men slik er vilkårene i dagens Norge. Vi søkte om 100.000 til støtte for boken om Lars Vilks av Fritt Ord. Avslag. Igjen. Når man ser på hvordan Fritt Ord øser penger ut over prosjekter, forstår man budskapet. Det er ikke plass i herbereget. Vi er on our own. Det ligger det også en styrke i. Vi blir nødt for å klare oss selv.

Vi får boken frem  til trykkeprosess på egen kjøl. Men vi trenger støtte av leserne for å kunne trykke den.

Hvis Houellebecqs Underkastelse har satt spor etter seg, vil Raspails bok gjøre det. Vi tror også at boken kan komme til å selge. Hvis vi holder skjema kan den komme ut i midten av november.

Sorry, men vi har ingen rik pappa stat eller mesen i ryggen. Vi har bare «dere», lesere.

Betal inn trykkestøtte til konto 1503.52.03289. Den er øremerket formålet.

Det vil også bli mulig å forhåndsbestille boken. Vi kommer tilbake med mer info og utdrag fra boken.