Tavle

Strax-huset ligger i Bergen og er et tilbud til rusmiddelavhengige over 18 år. Sosiale tjenester og helsetjenester tilbys gjennom Strax-huset. Målet er å redusere fysiske, psykiske og sosiale problemer som følge av rusbruken. Huset ligger i et område hvor folk bor. De siste dagene har vært voldelige rundt huset og politiet har hatt nok å gjøre. Et søk på nettet viser at problemene er store rundt Strax-huset, og at de har vært det lenge. Politiet har omtalt nabolaget som Bergens største åpne russcene.

Noen er svært fornøyd med godheten som vises mot enkelte grupper i samfunnet. Andre opplever at deres miljø blir ødelagt som følge av de gode gjerningene.

Klokken 18.08 mandag fikk politiet melding om at to personer sloss ved Strax-huset. Flere andre personer skal ha begynt å blande seg inn, opplyser Arve Samsonsen ved politiets operasjonssentral.


– En kvinne skal ha blitt utsatt for bruk av et elektrovåpen. Vi har patruljer på stedet som har kontakt med henne og forsøker å få rede på hva som er skjedd, sier Samsonsen.


Lørdag ble en mann slått i ansiktet og fraranet en PC og en mobiltelefon i nærheten av Strax-huset, opplyste politiet.

Søndag skal en tenåring ha blitt slått ned i gangtunnelen samme sted, og ranet for penger. Han ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus.

bt.no