Nytt

Fire norske ungdommer i alderen 14 til 16 år fra en barnevernsinstitusjon på Rena etterforskes for blant annet vold mot en kvinne i 80-årene. Politiet ber folk ikke å dele en video av hendelsen:

Kvinnen sto i døråpningen på huset sitt da hun ble slått av den unge gutten, skriver NRK. Kvinnen hadde gått ut for å snakke til ungdommene da de sparket istykker postkasser.

– De hadde ringt på dørene til flere av de som bor her også. Jeg syns vi burde få være i fred, så jeg gikk ut og sa dem fikk fjerne seg med en gang og ikke drive med slikt, sier kvinnen.

NRK kontaktet barnevernsinstitusjonen som ikke ville kommentere overfallet av kvinnen.

Hamar Arbeiderblad melder at ungdommene etterforskes for flere kriminelle forhold:

1) Vold mot en kvinne på over 80 år

2) Ran av en yngre gutt

3) Trusler med kniv

4) Flere tilfeller av skadeverk ved at dekk på biler er skåret opp, ruter på biler er knust i tillegg til knust vindu på en av stedets puber

5) Bæring av kniv på offentlig sted

6) Andre ordensforstyrrelser

7) Forsøk på ildsettelse

Fra NTB:

Innlandet politidistrikt ble varslet om saken rundt klokka 22.30 mandag kveld om hendelser som gjaldt fire ungdommer i alderen 14–16 år, både gutter og jenter, som alle tilhører en ungdomsinstitusjon på Rena. Det dreide seg om uro og ordensforstyrrelser.

– Vi vet at slike hendelser kan skape uro og utrygghet i et lokalsamfunn og vi er derfor i gang med etterforskning av saken og oppfølging av ungdommene, sier politioverbetjent Roger Næss.

På sosiale medier
Ifølge politiet finnes det på sosiale medier en video av en av hendelsene, og dette dreier seg om vold mot en kvinne i 80-årene, skriver Østlendingen.

– Politiet oppfordrer alle til å vise respekt for de fornærmede og ta avstand fra det som har skjedd og denne videoen, samt å ikke dele den videre. Politiet ber om at eventuelle andre personer som har opplysninger i sakene tar kontakt med politiet på telefon 02800, heter det i meldingen fra politiet.

Vil oppsøke ungdommene
Samtidig ønsker politiet å ivareta ungdommene og oppfordrer publikum til å ikke gripe inn mot dem.

– Innlandet politidistrikt er kjent med at flere personer har ytret ønske om å oppsøke gjerningspersonene i forbindelse med voldshendelsene som er delt på sosiale medier. Politiet har iverksatt flere tiltak og personene som var involvert i hendelsene er ikke på adressen det vises til i videoen.

Utover voldshendelsen mot kvinnen er politiet foreløpig kjent med følgende saker: Ran av en yngre gutt, trusler med kniv, flere tilfeller av skadeverk ved at dekk på biler er skåret opp, ruter på biler er knust i tillegg til knust vindu på en av stedets puber, bæring av kniv på offentlig sted, forsøk på ildspåsettelse og andre ordensforstyrrelser.

Politiet gjorde tirsdag avhør av tre av de mistenkte.

Østlendingen 
Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her

Les også