Rasisme er ikke lett å illustrere. Illustrasjonsfoto: @Roy Vestfjord

Politiet i Elverum har opprettet flere siktelser i den såkalte rasisme-saken i Elverum. Etter mer enn 35 avhør er det opprettet anmeldelser, både mot en norsk familie, men også mot en somalisk familie, skriver Østlendingen.

– Ut ifra det partene har sagt i avhør, er de enige om hendelsesforløpet på flere av tingene. Noe uenighet har det naturlig nok vært, men slik vil det også være i slike saker. Vi mener at det i sum for alle – altså begge sider av saken, dreier seg om hatefulle ytringer, kroppskrenkelse, trusler, hensynsløs adferd og skadeverk, sier Næss.

– Har noen blitt siktet i saken?

– Siden politiet har benyttet tvangsmidler mot flere av de involverte, fører det automatisk til siktelse, så svaret er ja på det.

Ifølge Næss er det snakk om sju personer. Flere personer i familien som kom til Strandstykket mandag skal være siktet for hatefulle ytringer. I tillegg er en person siktet for vold mot en gutt i denne familien. Dette skal ha skjedd i forkant av hendelsen på Strandstykket mandag. (Østlendingen, betalingsmur)

Hendelsene har vært flittig delt på sosiale medier, og politiet opplyser til Østlendingen at de av den grunn har iverksatt sikkerhgetstiltak for begge parter.

– Vi vil imidlertid ikke gå nærmere i detalj på hvilke sikkerhetstiltak det dreier seg om.

Næss påpeker at det er barn involvert på begge sider av konflikten, og ber folk innstendig om å tenke seg om.
Flere anmeldelser etter hendelsen på Strandstykket
Document ønsker kontakt med lesere som har informasjon i denne eller lignende saker. Bruk tips@document eller send kryptert melding via Telegram til +4741354638.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.