Tavle

Nybrua i Elverum. Foto: Jan-Tore Egge / Wikimedia (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported).

Seksualforbrytelser i det offentlige rom i Norge er noe som kanskje helst assosieres med storbyene etter mørkets frembrudd, hvor kvinner og jenter tar flere forholdsregler nå enn for en generasjon siden.

Men tettsteder med 15.000 innbyggere i Distrikts-Norge er heller ikke nødvendigvis spart for denslags. NRK Innlandet opplyser at en svært ung jente er blitt befølt i Elverum:

Politiet ønsker tips fra publikum etter at en jente i starten av tenårene ble stoppa og befølt av en yngre mann i et boligfelt rett sør for sykehuset i Elverum på kvelden mandag i forrige uke.

Østlendingen kan fortelle at også en voksen kvinne er blitt holdt igjen av en ung mann på samme sted.

En voksen dame er på veg hjemover fra jobb, og i det aktuelle området blir hun stanset og forsøkt holdt igjen av en ung mann eller gutt, forteller Roger Næss, krimsjef i Elverum-politiet.

Den voksne damen får revet seg løs fra og kommer seg unna på sykkel.

Det antydes også at det finnes flere ofre.

For tre år siden gikk politiet i Oppland ut og advarte om at unge jenter ikke var trygge alene i Gjøvik på grunn av plagsom adferd fra gutter med utenlandsk bakgrunn.

Norge ser ut til å gå samme vei som Sverige, der større og mindre byer landet rundt er blitt utrygge. Svenske tilstander er neppe langt unna.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!