Nytt

Noen har vandalisert huset ved barnevernsinstitusjonen der 15-åringen som er siktet for vold mot en 82 år gammel kvinne på Rena, bor.

En video av en ungdom som slår til 82 år gamle Norunn Lemberget, har blitt spredt på sosiale medier de siste dagene.

I etterkant har truslene haglet mot en 15-år gammel gutt.

I huset der 15-åringen har bodd på barnevernsinstitusjon på Rena har blant annet TV-er og dører blitt ødelagt og knust. Politiet kobler skadeverket til videoen og hatet som har spredd seg i sosiale medier, melder NRK.

– Vi vet at personer har vært på jakt etter de involverte. Det er meget alvorlig at man driver som en lynsjemobb, sier politiadvokat Henning Klauseie til NRK, som tilføyer at de ikke har noen mistenkte personer.

15-åringen har bodd på hemmelig adresse de siste dagene, av sikkerhetshensyn. Det gjør også de tre andre som er avhørt i saken. I avhør har 15-åringen gitt uttrykk for at han er flau over oppførselen sin.

Alle de fire er siktet, opplyser politiadvokat Henning Klauseie. De fire er siktet for ulike forhold. Politiet har blant annet etterforsket ran og hærverk mot biler

(©NTB)

 
 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.