Drapene fortsetter, og Norge går mot et rekordår i den ubehagelige statistikken. En mann i 50-årene er funnet død i Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet. En jevnaldrende kvinne er siktet for drap og knytter seg til handlingen.

NTB melder om saken.

Rett etter midnatt ble politiet varslet over telefon, og sendte ut en patrulje.

– Da politiet kom dit, fant de en mann som man oppfattet som enten meget hardt skadd eller død. Det ble igangsatt forsøk på livredning uten at dette lyktes, og mannen ble erklært død, sier politiinspektør Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det er en kvinne i 50-årsalderen som er siktet for drapet.

– Det vil gjennomføres avhør av den siktede kvinnen i løpet av søndag ettermiddag, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.

Kvinnen skal stilles for varetektsfengsling mandag. Påtalemyndigheten vil begjære at kvinnen fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud, samt isolasjon i to uker.

Kvinnens utnevnte forsvarer, advokat Frode Aabak, kan ikke si noe om hvordan kvinnen stiller seg til drapssiktelsen.

– Jeg vil komme tilbake til det etter at hun er avhørt, skriver han i en tekstmelding til NTB.

Det skal ha vært en relasjon mellom offeret og den siktede kvinnen, men de hadde ikke samme bostedsadresse. Det var en bekjent av den siktede kvinnen som varslet politiet.

– De involverte har en relasjon, men det er ikke familiært og det er ikke snakk om partnerdrap, sier Klauseie til avisen Glåmdalen.

Det skal være et vitne til hendelsen. Området rundt åstedet er sperret av. Hvor mange som var til stede da hendelsen fant sted og hva som er bakteppet til hendelsen, er foreløpig noe uklart.

– Vi skal avhøre flere for å få kartlagt hele situasjonen. Krimtekniske undersøkelser og sporsikring pågår nå på stedet, sier Klauseie.

Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av 20 drapssaker med i alt 25 ofre. I 2023, som hadde det høyeste drapstallet siden 2013, var det totalt registrert 35 drapssaker med 38 ofre. Det er mye som tyder på at drapstallene blir langt høyere i 2024, siden vi kun så vidt har passert første kvartal.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.