Nytt

Politiet i Bergen har siktet en notorisk kriminell 17-åring for å ha slått ned fem menn i natt. Volden var til dels grov; en måtte hentes av ambulanse i bevisstløs tilstand.

Like etter midnatt fikk politiet den første meldingen, deretter kom meldingene tett som hagl til frem til klokken 1 natt til lørdag, skriver BT.

17-åringen var ikke ferdig før han hadde banket opp fem personer. Episodene fant sted på ulike steder i sentrum, blant annet Torgallmenningen, i løpet av 45 minutter i tidsrommet 00.15–1.00. Politiet mener mener de fem ble tilfeldige ofre:

– Dette fremstår som helt uprovosert vold i form av slag, skalling og spark. Det er ingenting som tyder på at det er noen relasjon mellom ham og ofrene, sier Bernt Dahlsveen, politiadvokat i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

17-årigen ble pågrepet klokken 2.20. Politiet mener han alene står bak alle voldsepisodene. Han skal ha vært ruset.

Dømt for vold i høst

Den pågrepne 17-åringen ble i september i fjor dømt for vold. Han ble da idømt syv måneders ungdomsstraff, skriver BA.

Den dommen la tydeligvis ingen demper på hans voldelige framferd; han har pådratt seg flere voldssaker i løpet av høsten.

– Det at han nå er tatt for fem nye voldstilfeller kan medføre at ungdomsstraffen omgjøres til fengselsstraff, sier Dahlsveen til BA.

bergen-by-night

De fornærmede i saken er alle menn, fra 20-årene og opp til 50-årene.

Slått bevisstløs

En av dem var bevisstløs etter å ha blitt slått ned og ble hentet av ambulanse. En annen fikk et kutt i bakhodet og ble fraktet til legevakten. De andre var lettere skadet og ble behandlet av helsevesenet på stedet. En skal ha blitt skallet, uten at det var behov for legebehandling.

– Det gjenstår mer arbeid før vi har helt oversikt over saken. Men hvis det skulle vise at det er samme gjerningsmann bak alle, så er det alvorlig. Det er høyst uvanlig at en person står bak fem voldsepisoder på en natt, sier Samsonsen.

Politiet hadde lørdag ikke tatt stilling til om de skal be om varetektsfengsling.

Jublet og filmet

Torsdag ble det kjent at to menn er dømt for blind vold mot en mann på Torgallmenningen i mars 2014. Også disse var i alderen 16-17 år da overfallet skjedde. Det er tatt ut tiltale mot ytterligere tre av ungdommene som var tilstede under overfallet.

Jubler og filmer mens de slår og sparker tilfeldig offer

Saken vakte sterke følelser både i Bergen og landet forøvrig etter at en video fra overfallet ble publisert.

 

Bergensavisen: 17-åring pågrepet for vold mot fem menn

Bergens Tidende: 17-åring tatt for blind vold i Bergen i natt

Les også