En 18 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for vold mot sju menn på under fire måneder. Han skal ha utøvd blind vold mot tilfeldige ofre.

Tiltalen omfatter vold eller medvirking til vold. Voldshandlingene startet 10. september i fjor, hvor mannen som da var 17 år gammel, skal ha medvirket til å banke en mann i svime, noe som ga offeret hjerterystelse og kutt over øyet. Det var da kun tre dager siden han ble dømt til ungdomsstraff for vold i Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende.

I januar i år ble han pågrepet og satt i arresten for å ha utøvd blind vold mot fem menn i Bergen sentrum i løpet av tre kvarter. Et av ofrene ble slått bevisstløs i bakken, knakk kjeven og fikk kraftig hjernerystelse. I etterkant har fornærmede fått to hjerneblødninger og et epilepsilignende anfall. Som følge av volden han ble utsatt for har han også mistet språket delvis, og kan trolig aldri arbeide igjen, ifølge avisen.

Rundt 30 vitner er kalt inn til rettssaken mot mannen. Saken går over seks dager i Bergen tingrett i siste halvdel av august. Tiltalte nekter straffskyld for de fleste forholdene. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂