Nytt

Fargerikt fellesskap het det for noen år siden. Spennende mangfold ble løftet frem som et ideal. Nå flagger ledende politikere planer for at Groruddalen ikke skal havne i samme uføret som andre multikulturelle bydeler rundt om i Europa. Advarslene har vært der hele tiden, men multikulturen har blitt løftet frem som et drømmebilde av et samfunn. Nå kommer terrorangepene tett i Europa. Norske politikere aner uråd, men prøver å gi inntrykk av at vi skal lykkes i vårt langstrakte land. Det er hakk i plata.

Groruddals-satsingen for 2017-2026 ble i formiddag signert av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Et av hovedmålene for satsingen er å forhindre at Groruddalen får samme utfordringer som man ser i byene Stockholm, Malmø, København, London og Paris.

Groruddalen presenteres fortsatt som et lyspunkt selvom de enorme problemene innrømmes.

– Grunnen til at vi går sammen om en fornyet satsing er nettopp for å bidra til at flere barn og unge fullfører skolen som gir den kompetansen videre for å komme seg i arbeid. Det finnes fortsatt utfordringer i Groruddalen, men Groruddalen er ikke et dystert bilde. Vi må løfte de gode og positive historiene og erfaringene videre, og derfor er det viktig for Groruddalen, byen og landet vårt at vi lykkes, forteller Sanner.

Groruddalen.no