Kjell Veivåg er lokalpolitiker i Oslo. Han representerer Venstre. Veivåg var med på å starte opp Groruddalssatsingen i Oslo bystyre og har derfor hatt anledning til å følge med på satsingen gjennom ti år. Akers Avis Groruddalen serverer leserne et intervju med Veivåg onsdag 1. juni.

Veivåg mener at Groruddalen har lang vei å gå når det gjelder integrering. Han påpeker at det er store utfordringer, men signaliserer at det er mulig å lykkes.

Tror politikere selv på hva de sier om vellykket integrering? I noen ti-år med nordmenn som majoritet i Oslos østlige bydeler har integreringen spilt fallitt, selv om noen mener vi lykkes ganske bra. Nå når nordmenn i flere bydeler er under 50 prosent av befolkningen skal vi lykkes.

Er det nordmenn som skal integreres i de fremmede kulturene?

Idealet til Veivåg er å skape et fellesskap der fellesskap ikke finnes.

  • I Groruddalen har vi ennå en lang vei å gå når det gjelder integrering. En ny satsing må være basert på en grundigere analyse av hvilke tiltak som er egnet til å utvikle fellesskapet i de ulike lokalmiljøene i dalen, forteller han.
  • Vi skal være forsiktige med å snakke om parallellsamfunn, men det er en kjensgjerning at selv om barn leker godt sammen i barneskolen, blir det gradvis større avstand etter hvert som de vokser til. Jeg mener at det er god grunn til å utfordre lederne i innvandrerorganisasjonene. Hvordan kan disse organisasjonene bidra til å bygge en felles Groruddals- og Osloidentitet?
  • 2016-06-01 22.41.52

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂