Nytt

I deler av Groruddalen er det en lav andel som benytter seg av barnehagetilbudet. Barnehage er et frivillig tilbud som foreldrene selv bestemmer om barna skal benytte. I Groruddalen anbefales det dør til dør aksjoner for å informere om barnehagetilbudet. Det er skole- og barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) som kommer med anbefalingen.

I andre deler av landet er det forventet at folk finner informasjonen om barnehager på egenhånd via nettsider og besøk i aktuelle barnehager. Som så mye annet går ikke enkle ting på skinner i Groruddalen.

Barnehagebyråden mener man i enkelte bydeler må banke på dører for å snakke om barnehagetilbudet. Stovner er en av disse.

– Jeg er opptatt av å få nok plasser til de som skal søke barnehageplass, men også fortelle om hvor bra det faktisk er for alle barn å gå i barnehagen, sier hun.

– Bydelene må være nøye med å rapportere til meg om hva som ikke fungerer. Så kan jeg gi det videre til regjeringen så de innser konsekvensene av sin politikk. Vi må også vurdere om vi skal gjøre noen innretninger med tanke på den nye Groruddals-satsingen, sier hun.

Bydelspolitiker Brit Axelsen (Ap) er enig. Hun mener det er oppsøkende arbeid som må til. Totalt har Stovner bydel rundt 31.000 innbyggere. Hun er bekymret for den lave dekningsprosenten.

Integreringen går bra, som det så fint heter.

groruddalen.no