Voldsnivået øker i Oslo. Vi rapporterer daglig om grove ran, masseslagsmål, drap og knivstikkinger. Og de kriminelle blir yngre. En tur i tingretten i Oslo på en hvilken som helst dag ville kunne åpne øynene på de fleste nordmenn. Det er overveldende å se hva vi har importert av kriminelle og hvor dårlig integreringen går for 2. generasjon. Mange av sakene går for åpne dører – det er bare å finne seg en plass.

Alderen på de kriminelle er problematisk. 10-åringer har ikke noe med å reke ute rundt midnatt, mener de fleste norske foreldre. Men de nye (like gode) kulturene har ofte andre leggetider, har vi forstått av nordmenn som bor igjen i Groruddalen. Foreldre som ikke har kontroll på sønnene sine trenger en håndsrekning. Frp vil at dette skal være lovens lange arm: På Oslo Frps fylkesårsmøtet ble det vedtatt at man bør innføre portforbud og svie i lommeboken:

– Foreldre som tillater sine barn (14 år og yngre) å gå ute uten oppsyn etter klokken 23 bryter prinsippet om å gi egne barn en trygg og god oppdragelse. Foreldrene straffes derfor med dagbøter eller reduksjon i kommunale ytelser.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo er på linje. Han ønsker seg rettsgrunnlag fra politikerne til å kunne straffe barna hardere.

– De bør låses inn, og de bør rett og slett tvinges til å ta imot et godt tilbud som samfunnet kan gi dem, sier politimesteren til TV 2.

Ikke noe utspill om flere fritidsklubber fra politiet, altså.

Andre som kom på banen i denne forbindelse (innvandrere og vold) var Raymond Johansen som nå synes at det er på tide med et macheteforbud. Dette var et forslag som Jan Bøhler fremmet i Dax18 i juli ifjor. Men det ga ikke gjengklang da. Raymond har ment så lenge at Oslo er en trygg by. Dette til tross for at han sommeren 2015 ville innføre trygge «løyper» for kvinner som skulle hjem om natten. Dette sa han i 2015 før han stilte som byrådlederkandidat til kommunevalget.

 – Hele 74 prosent av alle kvinner føler seg utrygge når de skal sent hjem i visse deler av Oslo. Det kan vi ikke godta, sier Raymond Johansen.

Men det har Raymond godtatt. Det også. Nå vil Raymond ha forbud mot macheter. Hva har 2015 og 2019 til felles når det gjelder Raymond Johansens bekymring for tryggheten i Oslo? Man kan kanskje spekulere her, men det er kommunevalg igjen i år.

Selv lederen i Minotenk, Linda Noor, sier nå at hun ikke lenger føler seg trygg på Holmlia og vil flytte. Hun mener at Oslo nå trenger en pause fra bosetting av flyktninger. Hvor lang hun mener denne pausen trenger å bli for å ha noen effekt, er usikkert.

– Frp vil ha en permanent stopp. Jeg mener det bør vurderes en pause, og da helt spesielt i de mest belastede bydelene. For bydelene i indre øst, Groruddalen og Søndre Nordstrand kommer ansvaret for nye flyktninger på toppen av en allerede veldig overbelastet førstelinje, sier hun.

En pause på rundt 100 år burde være akseptabelt. Da vil majoriteten i Norge for lengst være innvandrere selv, så da er det ikke lett å si hva de ønsker å gjøre med Norge. Med dagens tempo og politikk vil dette skje, selv om SSB  forteller oss gang på gang at nordmenn aldri kommer til å bli en minoritet i eget land. Til hjelp i dette arbeidet har SSB omdefinert nordmenn til å bli «øvrige befolkning». Vel, den «øvrige befolkningen» vil om få år bli minoritet i Oslo. Resten av landet følger etter. Det tar bare litt lenger tid.

Ap-politiker Jan Bøhler støtter en bosettingspause i Oslo øst, men tror ikke det vil monne så lenge innvandrere fra distriktene fortsetter å flytte til byen.

– Tatt fra hukommelsen kommer noe sånt som en firedel av flyktningene som flytter fra kommunene de opprinnelig ble bosatt i, til Oslo. De som ikke lykkes med å integrere seg i distriktene, har lett for å komme til Oslo, sier Jan Bøhler til Klassekampen.

– Kommunene får automatisk et beløp for å bosette flyktninger de første årene. Det bør være mer press og insentiver for at kommunene integrerer flyktningene så bra at de blir værende, sier han.

En av de som fremdeles ikke har skjønt bæret, er Petter Eide fra SV. Byen er trygg, sier han.

– Vi bagatelliserer ikke utfordringene som er i Oslo. Samtidig vil jeg ­advare mot at spesielt Frp prøver å portrettere Oslo som en farlig og utrygg by. Det er en kjent strategi fra høyrepopulister å spille på utrygghet og å blåse opp enkelthendelser for å skape frykt, sier Eide til Klassekampen.

For SV er det fremdeles ikke knivstikkerne, ranerne, morderne og voldtektsmennene som er problemet, men «høyrepopulister som blåser opp enkelthendelser».

Det er vanskelig å argumentere på et så lavt nivå.

Minoritetsnordmenn

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.