Tavle

I Sverige jager veipirater ofrene sine på motorveiene. Det hele minner om biljakt slik vi kjenner det fra krimserier på TV. Tryggheten, som Sverige er kjent for, svekkes stadig. Det er stadig nye ting vi skal venne oss til i et multikulturelt samfunn.

Det ble på 80-tallet reklamert for et fargerikt og spennende fellesskap. Innvandringen skulle føre til det. Det faktum at tryggheten også skulle forsvinne ble det ikke opplyst om.

I tunneln ser hon inte bilarna men snart, när hon lämnar tunneln, så kommer de ikapp henne igen.

– De gjorde allt för att stanna mig, de försökte preja mig och allt möjligt, förklarar Sara.

– Den aggressiva föraren körde en svart bil och jag försökte göra allt för att inte bli påkörd eller krocka. Den andra bilen höll sig bakom och höll koll, det var inte så mycket bilar ute på vägen så tidigt på morgonen.

gp.se