Tavle

Børge Brende får spørsmål om Europa er blitt et farligere sted etter terrorangrepene de siste ukene og viser i svaret at han ikke har noen idé om veien videre: Vi må forberede oss på mer migrasjon og vi må hjelpe Afrika og Midtøsten. Patetisk og Støre-aktig. (NRK intervjuer BB på telefon fra Laos, 26.7):

Det er ikke noe tvil om at vi står overfor store utfordringer, når det gjelder voldelig ekstremisme og radikalisering, og vi må stå sammen i Europa for å møte dette. Denne sommeren, som du også sa i introduksjonen, har jo vist oss at det har kommet utfordringer på rekke og rad dessverre. Vi har jo fra før av et mer uforutsigbart Russland som vi må forholde oss til. Så fikk vi Brexit – som vi også hørte i forrige reportasje – som vil ta mye oppmerksomhet fremover. Vi hadde dette forsøket på kupp i Tyrkia. Vi må bare forberede oss på migrasjon fremover. Det kommer til å være et stort migrasjonspress som Europa håndtere, ikke minst å skape utvikling i Afrika og Midtøsten slik at det tar noe av migrasjonspresset. Så har vi dette med terror og voldelig ekstremisme, og på toppen av det hele så har vi jo det mere uforutsigbare nå rundt det amerikanske presidentvalget.