Den svenske sosialdemokraten, feministen og tidligere kommunisten Ylva Johansson har siden 2019 vært europakommissær med ansvar for indre sikkerhet i EU. Hun og EU-kommisjonen hevder at EU trenger minst en million migranter årlig for å ta igjen en demografisk mangel.

Kommentarene fra EUs innenrikskommissær Johansson 8. januar 2024 i Athen, Hellas, kom på bakgrunn av Europas pågående kamp for å tiltrekke seg talenter.

EUs befolkning i arbeidsfør alder synker med rundt en million hvert år, sier Johansson. «Det betyr at lovlig migrasjon bør vokse mer eller mindre med én million per år, og det er virkelig en utfordring å gjøre det på en ryddig måte», hevder hun.

Hun bemerket at rundt 3,5 millioner migranter allerede ankommer lovlig hvert år, sammenlignet med minst 300.000 personer som kommer til Europa som ulovlige innvandrere. Illegale migranter strømmer til Europa nesten daglig fra land i den islamske verden og Afrika.

Et dokument fra EU-kommisjonen anslår enda høyere tall, og bemerker at uten migrasjon vil EUs yrkesaktive befolkning falle fra 334 millioner fra 2014 til rundt 238 millioner i 2060.

EU-toppen Ylva Johansson sier rett ut at uten stor innvandring fra blant annet Midtøsten og Afrika vil europeere «sulte».

Interessant nok påpekte den samme Ylva Johansson måneden før at det er en «enorm risiko» for terrorhandlinger innenfor EU.

Konservativ journalist: «De helliges leir» er blitt realisert, 50 år seinere

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.