Vi glemmer for fort. Eller: Det går for fort. Vi får det ikke med oss. Det er bare to uker siden terroren i Dhaka. «Vi» fikk ikke med oss at blant de 20 drapsofrene var ni italienere som ble torturert og drept på sadistisk vis.

Italienere, det er «oss», europeere. Så hvorfor lytter vi ikke bedre? De var i konfeksjonsindustrien, i Bangladesh for å forhandle kontrakter, trolig. I stedet kommer de hjem i kister.

Islamist militants tortured a group of Italians before killing them during an attack on a restaurant in the Bangladeshi capital of Dhaka last week, a legal source said on Wednesday.

The bodies of the nine Italians, most of whom worked in the clothing industry, were flown back to Rome on Tuesday. Autopsies showed that many of them had been slashed with knives and had suffered slow deaths. Some had been mutilated, the source said.

 

A coffin containing the body of one of the nine Italians killed in the Bangladesh attack is carried by pallbearers as it is disembarked from an Italian airplane at Ciampino military airbase, south of Rome, Italy, July 5, 2016. REUTERS/Remo Casilli

http://www.reuters.com/article/us-bangladesh-attack-italy-idUSKCN0ZM2AK

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂