Dagbladet har en tradisjon for lederartikler som oppnår berømmelse- på negativ måte. I 1975 hadde de som kjent en lederartikkel som utviste den største forståelse for Røde Khmers brutale fremgangsmåte da de inntok Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Dere vil selvsagt ikke finne referanser til den i dag- den er nå i «The memory hole». Denne lederartikkelen som bærer fingeravtrykkene til Marie Simonsen vil formentlig få samme skjebne. Forståelsen av hatet mot politifolk i USA er nemlig høyst levende, og bortforklaringen av de mekanismer som fører til hatet likeså. I Dagbladets verden er alt enkelt: Hvite menn har skylda. Alltid, Intet om de krefter som fører til at svarte i USA er en underklasse nevnes. Det ville tross alt føre til at europeiske venstreintellektuelle måtte drive litt selvransakelse.

http://www.dagbladet.no/kultur/hevndrap-mot-politiet/60312525

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂