Nytt

Londons tidligere borgermester Ken Livingstone ble som kjent nylig suspendert fra Labour-partiet for noen grove uttalelser om Hitler og jødene. Dette har fått UKIP-leder Nigel Farage til å trekke en nokså nærliggende konklusjon, skriver The Independent: Antisemittismen i Labour er knyttet til partiets forsøk på å vinne muslimske velgere, som jo overveiende er antisemittiske.

Skal tro om denne dynamikken ikke er heeelt irrelevant for vår egen andedam heller? Er det noen som husker uttalelsene i sosiale medier om gassing av jøder fra AUF-medlemmer i Hedmark?

Bakgrunnen for suspensjonen av røde Ken var at han ønsket å forsvare Labours parlamentsrepresentant Naz Shah fra Bradford, som også er blitt suspendert fra partiet etter et forslag i sosiale medier om å flytte Israel til USA.

Farage, som sier at uttalelsene fra de to ville ha resultert i ekskludering hvis de var UKIP-medlemmer, mener det handler om sekterisk politikk:

Nigel Farage argued that Labour was engaging in “sectarian” politics in Bradford, where suspended MP Naz Shah sits as MP.

“I do feel that [criticism of Israel] begins to spill over sometimes, in what is the word ‘Israel’ being used as cover for anti-Semitism,” he told LBC radio.

“I think what has happened in Bradford, is that left-wing support and sympathy for anti-Israel/anti-Israeli views has now become allied to a very big growth in the Muslim vote in this country.

Storbritannia har sett sekterisk politikk før – i Nord-Irland, legger Farage til.

Sammenligningen er både brutal og snill på samme tid. Brutal fordi han bringer tankene hen på en blodig konflikt som har kostet forferdelig mange liv og skapt bitre splittelser. Snill fordi den nordirske striden tross alt langt på vei er blitt bilagt.

For når alt kommer til alt, er de regionale konfliktene (Nord-Irland, baskerne, Korsika etc.) og den ideologiske terrorismen av rød og sort type som Europa har stiftet smertefullt bekjentskap med, interne konflikter i en europeisk familie med en til tider stormfull sameksistens.

Og fordi disse problemene er barn av det vi selv er, klarer europeerne å hanskes med dem. Man vasker skittentøyet i familien, som italienerne sier. Terrorismen deres var hjemmeavlet, og de fant ut av det i hjemmet. Det gikk over.

Migrasjons- eller invasjonsperspektivet manglet, og det som skilte var ikke sivilisasjon og religion, men ideologi.

Fascismen og kommunismen, altså europeernes egne verk, satte sine spor i noen tiår av en kjempelang historie. Denne gangen er det islam som har tatt bolig blant oss. Noen andres over tusen år gamle historie med sin iboende vold har kommet hjem til oss. Den går ikke over.

 

The Independent