Tala Halawa er «Palestina-ekspert» for BBC Monitoring. Hun har dekket den siste konflikten i Gaza denne uken. Blant annet med de Israel-hatske utsagnene fra modellen Bella Hadid. Tala Halawa spør ikke om hvorfor kjendiser uttrykker sin politiske mening om Israel–Gaza, i stedet lurer hun på hvorfor så mange kjendiser er tause om emnet.

Conversations on social media about Israel-Gaza are changing. But why are many celebrities choosing to stay silent on the matter? And why are those that do, later deciding to remove their posts?

Ingen skal anklage Bella Hadid for å være taus om saken. Her fra en demo i New York:

Israel var ikke imponert over at Bella Hadid roper taktfast for utsletting av Israel:

Hvorfor alt dette oppstyret om hva en ung modell i New York mener om Israel? tenker du kanskje. Det er fordi hun har makt. Hun har 42 millioner følgere på Instagram. Hennes meninger faller ikke på steingrunn. I en serie med tegninger drev Bella Hadid «opplæring» av sine følgere på Instagram. Her er et knippe:

Bella Hadid shared the cartoon, with several slides explaining her point, on Instagram.

The woman explains that the Middle East was entirely peaceful before the creation of Israel in 1948 - apparently forgetting the wars under Phoenicians, Romans, the Caliphate and the Ottomans. The region has been a crossroads of cultures for many millennia, and land has been fought over since time immemorial. After World War One the region was carved up by the European victors, and the conflict and unrest continued. It has never been 'entirely peaceful'

Israel cannot be held responsible for the displacement of the millions of Palestinians around the world - many of whom left of their own accord. Israel's proclamation of independence in 1948 invited the Palestinians to remain in their homes and become equal citizens in the new state

Slik historieforvrengning får stå uimotsagt på Instagram. Mange yngre mennesker får sine nyheter derfra. Dette er dermed en utrolig effektiv måte å hjernevaske på.

BBC-reporter Tala Halawa ville nok helst sett at det var flere som Bella Hadid. Selv skrev Halawa på Twitter at Israel er mer nazi enn Hitler. Og at Hitler hadde rett (red.anm.: i.e. drep jødene).

Denne tweeten ble skrevet i 2014, før Halawa begynte i sin stilling i BBC i 2017. Tror BBC at Halawa har endret synspunkt? Det er tvilsomt, men BBC har for tiden hendene fulle med negativ PR etter avsløringene rundt det famøse Diana-intervjuet. Vil de la dette passere?

Halawa foreslo også å «flytte» Israel til USA. «Hele verden vil bli lykkelig», skrev hun. Denne tweeten ble senere kopiert av Labour-politikeren Naz Shan, som innrømmet at den var antisemittisk og ble suspendert av Labour. Litt etter ble hun tatt inn i varmen igjen av det samme partiet. Hun «beklaget» det slik: “I wasn’t anti-Semitic, what I put out was anti-Semitic”. Hun skyldte på egen ignoranse.

Hvis du legger ut antisemittiske meldinger, er du ikke nødvendigvis noen antisemitt, mener hun. Dette kjøpte Labour, og Naz Shan er dermed fremdeles MP for Bradford West. Hun er faktisk forfremmet til å være medlem av «skyggeregjeringen».

 

«Antisemittisk melodrama trender ikke lenger, dere dumme sionister», skrev Halawa.

Det er dessverre mye som tyder på at hun har rett i at Israel-sympati ikke lenger trender. BLM, Palestina og marxisme går hånd i hånd og appellerer til stadig flere hjernevaskede unge mennesker uten historiekunnskap.

Koblingen av Palestina og BLM ble forklart av en ledende BLM-aktivist i en demonstrasjon mot Israel i London. Joshua Virasami sa: – I den palestinske frigjøringen ligger friheten til de svarte.

“In the Palestinian liberation lies the freedom of black people,” forkynte han til mengden. “The ashram of liberation is a global one.”

Sist lørdag sa Virasami at Israel «ikke ble skapt for å redde jødene, men for å redde vestens interesser»:

“Israel was not created for the salvation of the Jews. Israel was created for the salvation of western interests.”

Og dermed har man satt BLMs «frigjøringskamp» sammen med Palestina og Vestens kapitalisme. Dette gjør at det er mulig å vifte med slike plakater i dagens London:

Israel-hat er nå «trending». Det er nok også derfor den britiske politikvinnen Nusheen Jan sannsynligvis beholder jobben selv om hun ropte “free Palestine” mens hun var på jobb.

Den unevnelige briten (som ikke skal sees eller høres på Big Techs plattformer) deltok i en pro-Israel-demonstrasjon sist lørdag. Han var ikke velkommen av dem som arrangerte demonstrasjonen.

The Jewish Leadership Council sa i en uttalelse: «Stephen Yaxley-Lennon, or Tommy Robinson as he likes to be called was not invited today. Nor was he in any way welcome. We do not want his ‘support’ and we ask him to stay away from future events. Today is about supporting Israel, not spreading hate.»

Nick Lowes, lederen for HOPE not hate, den største antirasistiske bevegelsen i Storbritannia, sa at det var deprimerende å se ham der: ‘Depressing to see Stephen Yaxley Lennon (aka Tommy Robinson) on the pro-Israeli demo in London today. Just as we called out antisemites on the pro-Palestinian demo yesterday, so we need to call out Islamophobes on today’s pro-Israel demo.’

Tommy Robinson pictured at pro-Israel rally

Demonstrasjonen for Israel gikk fredelig for seg, og politiet greide å holde Palestina-aktivistene unna da de forsøkte å angripe demonstrasjonen.

 

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.