Tavle

I den innvandrertette bydelen Angered i Gøteborg skal det bli en ny type sysselsetting: kameldrift.

– Nu väntar vi på att få klart med ett företag som kan bygga stallet. Så fort det är klart kommer vi att köpa in fyra alpackor och två baktriska kameler. Baktriska kameler lever bland annat Kazakstan och Mongoliet och är vana vid ett liknande klimat som vi har i Norden, säger Géza Nagy.

retardedcamel

Man går stadig lenger for å tilrettelegge integreringen av innvandrere i Gøteborg.

kameler

Du vil snart ikke kjenne igjen Gøteborg…

Kamelkunnskap og erfaring er allerede på plass i Gøteborg mener Nagy og minner om at mennesker fra Somalia og Midtøsten også kan utdanne seg og forske på hvordan man kan oppdrette kameler i Norden.

– Vi har människor i föreningen från Somalia och länder i mellanöstern som har stor kunskap om kameldjur. Främst har de erfarenhet av dromedarer, men grundkunskapen är den samma och personalen kommer att fortbilda sig och forska mer om hur man kan föda upp kameler i Norden. På sikt har vi också planer på att köpa in fler djur och även kanske dromedarer, säger Géza Nagy.

KAMELCENTER-Sa-har-kan-Goteborgs-nya-kamelcenter-komma-att-se-ut-Bakom-planerna-star-Geza-Nagy

Géza Nagy med sitt planlagte kamelsenter

Man har jo stadig undret seg på hvordan man skal sysselsette alle innvandrerne som ankommer og som mangler kompatibel kompetanse for å få seg arbeide i Norden. Det ser ut til at svenskene har tenkt utenfor boksen og kommet frem til at løsningen blir å importere innvandrernes omgivelser slik at de kan fortsette i de jobbene de tidligere hadde i hjemlandet. Hva blir det neste? Båtpirater i Kattegat?

Det blir mange integreringskameler å svelge i fremtiden.

Gøteborgposten