I april 2016 skrev vi om det planlagte kamelsenteret i Gøteborg. Det skulle bidra til å øke sysselsettingen blant innvandrerne. Gründer Géza Nagy forklarte:

– Vi har människor i föreningen från Somalia och länder i mellanöstern som har stor kunskap om kameldjur. Främst har de erfarenhet av dromedarer, men grundkunskapen är den samma och personalen kommer att fortbilda sig och forska mer om hur man kan föda upp kameler i Norden. På sikt har vi också planer på att köpa in fler djur och även kanske dromedarer.

I februar 2017 meldte Géza Nagy at han nok trengte noen millioner kroner til. Dette skulle bli et trekkplaster for turisme. Fra hele verden. Nagy tenkte stort.

– Den största inkomstkällan kommer vara från turism. Det finns ett jättestort intresse för kameler både i Sverige och utomlands. Vi räknar med turister från hela världen, även från Japan och Kina, säger Géza Nagy som även har andra planer på intäkter:

– Vi tänker oss att Volvo eller andra företag kan fotografera sina produkter med kameler. Vi kan också ha modevisningar och sälja olika kamelprodukter.

Det ikke-påbegynte kamelsenteret hadde mottatt over 1,5 millioner kroner. De siste 500.000 ble donert av Gøteborg by som «integrasjonsmedel».

Nagy trengte minst to millioner kroner til for å bygge kamelstall og paddock osv, sa han. Men de hadde ikke fått godkjent byggeplanene eller omregulert tomta.

Slik man så det for seg. Turister fra hele verden osv…

I april var det kroken på døra for kamelsenteret.  Det ble fra lokale myndigheters side besluttet at Angereds kamelcenter og Somaliska framtidsföreningen skulle betale tilbake 500.000 kroner. Fordi virksomheten aldri kom i gang. Men noen inkasso ser det ikke ut til å bli foreløpig for kamelsenteret.

Somaliska framtidsföreningen, derimot, får tilsendt et inkassovarsel på de beløpene som de har fått utbetalt.

Men det spørs vel om ikke disse mottatte pengene allerede er brukt på noe annet. Kameler ble det ihvertfall ikke. Ikke andre enn de svenske myndigheter måtte svelge.

GP

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂