Innenriks

Det har ikke vært greit å være Raymond den siste uken, ikke får han lenger være regjeringsleder og ikke får han kjøre Audi A8. Hvorfor skal moroa ødelegges før den er ordentlig begynt? Raymond hadde knapt rukket å leke regjeringssjef med blankpusset Audi og privatsjåfør før det hele var over.

Artig så lenge det varte, og artig var det å høre Raymonds utskremte i radioen 1. april. Raymond sendte en kvinnelig våpendrager til Dagsnytt 18 og rådhusforvalter Marit Jansen forsvarte ordningen og Raymonds biler så godt hun kunne. Både prisen (to Audi A8 og tre sjåfører på skift koster skattebetalerne minst to millioner kroner i året), og CO2-utslipp var argumenter som betydde lite i møte med hovedstadens betalte heltidspolitikere og deres sikkerhet.

Raymond_Johansen

Foto: Raymond Johansen har en egen evne til å stille seg selv i posisjoner hvor han ender opp med å virke fjollete. Det kan virke urettferdig å hente frem sitatet «måk selv», som han kom med da kommunen ikke klarte rydde snø i Oslo. Men slike uttalelser er det over tid blitt mange av. Johansen er en politiker som snubler i egne ben.

Programleder Fredrik Solvang viste til VG og at Rådhusets biler er en skikkelig forurensningsbombe som slipper ut 173 gram CO2 pr kilometer; 40 gram mer enn det tillatte snittet ifølge EU-forordningen om utslipp fra personbiler.

-Ja, nå ligger vurderingen vår på sikkerheten og da er vi nødt til å anskaffe det vi…

-Så da betyr ikke miljøet noe?

-Det er klart miljøet betyr noe. Det betyr veldig mye…

-Det kan ikke ha gjort det da.

-Jo, det kan ha gjort det, men det er klart at vi var nødt til å tenke sikkerhet, og da havnet vi på disse bilene.

Jansen sa det klart og tydelig:

-Det er vurdert sikrere å kjøre med piggdekk. Derfor gjør vi det.

Nettopp, det er derfor jeg også gjør det, for vi vet at piggdekk er sikrere. Men når vanlige folk som meg tenker på sikkerhet for sine kjære, da skal vi værsågod betale ekstra for det! Kan ikke noen regne på hvor mye staten tjener på den ekstra sikkerheten ved bruk av piggdekk? Kanskje vi kan kreve piggdekkgebyret refundert?